Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

ΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΡΩΣΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, S-400 ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο δεύτερος από τους χειριστές του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από την Τουρκία περισυνελέγη από δυνάμεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με τη Μόσχα, έχει μεταφερθεί στη ρωσική αεροπορική κοντά στη Λαττάκεια και είναι «ασφαλής».

Παράλληλα, η Ρωσία θα ενισχύσει τα συστήματα άμυνας στη βάση της στη Συρία αναπτύσσοντας συστήματα S-400, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ρώσος πρέσβης στο Παρίσι επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης πως ο πρώτος χειριστής είναι νεκρός, λέγοντας πως τον σκότωσαν ένοπλοι που τον εντόπισαν στο έδαφος. 


«Ο ένας που επέβαινε τραυματίστηκε κατά την πτώση με το αλεξίπτωτο και τον σκότωσαν με βάρβαρο τρόπο στο έδαφος τζιχαντιστές που βρίσκονταν στην περιοχή» είπε ο πρέσβης Αλεξάντερ Ορλόφ στο Europe 1.

«Ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει και, σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, έχει περισυλλεχθεί από τον συριακό στρατό και μεταφέρθηκε στη βάση της ρωσικής αεροπορίας» είπε ο Ορλόφ.

Τη μεταφορά του πιλότου στη βάση επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως είναι «ασφαλής» μετά από μία «επιχείρηση 12 ωρών». 

Επιπλέον,ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε πως θα σταλούν συστήμα S-400 στη βάση της Λαττάκειας.

Σύφμωαν, τέλος, με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, θα παρασημοφορηθούν οι τρεις χειριστές -εκείνος που μεταφέρθηκε στη συριακή βάση και μετά θάνατον οι δύο νεκροί πιλότοι, ο πρώτος του μαχητικού και δεύτερος του ελικοπτέρου που έπεσε στη συνέχεια.   

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV 
25-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: