Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2016

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ

Έναν ωμό εκβιασμό «παίζοντας» με τον ανθρώπινο πόνο και θυμίζοντας τι σημαίνει επιχειρηματικότητα στην Υγεία, κάνουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών της χώρας που έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για παραχώρηση 66 κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στους ασφαλισμένους. Αυτά τα κρεβάτια που ενδεχομένως να σώσουν ανθρώπινες ζωές, δεν διατίθενται γιατί οι κλινικάρχες ζητούν αύξηση της αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για κάθε κλίνη ΜΕΘ.

«Εχω δύο κρεβάτια άδεια σήμερα. Δεν τα δίνω όμως γιατί δεν έχω λεφτά για να τα καλύψω». «Εχουμε παραχωρήσει τις κλίνες προσωρινά, καθώς υπήρξε μια υπόσχεση ότι θα γίνει ανακοστολόγηση. Δεν θέλουμε να μας δώσουν τα 2.100 ευρώ που είναι το νοσήλιο στο δημόσιο νοσοκομείο, θέλουμε όμως το 50%» τονίζει ο Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών (virus.com.gr). Η ΠΕΙΚ έχει κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για 44 και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών για 22 κρεβάτια ΜΕΘ.


«Η συμφωνία μας, θα σώσει ζωές (...) Όλοι μαζί υπηρετούμε την Υγεία των συμπολιτών μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτ. Μπερσίμης μετά τη συμφωνία του Οργανισμού με τους κλινικάρχες. Οπως αποδεικνύεται καθημερινά το κέρδος, η λογική «κόστους - οφέλους», η επιχειρηματική δράση, η «συνεργασία» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία θέτουν σε κίνδυνο ζωές, επιδεινώνουν την υγεία του λαού.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με τις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ να απαριθμούν την περασμένη Τρίτη 66 άτομα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε και σε φάση έξαρσης του ιού της γρίπης. Αυτά τα στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σημειώνοντας μάλιστα πως οι μισοί σχεδόν από τους πάσχοντες είναι με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ταυτόχρονα, οι γιατροί υπογραμμίζουν το «πολύ σημαντικό θέμα των προγραμματισμένων σοβαρών επεμβάσεων (γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.λπ.) που αναβάλλονται λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και αυτών των ασθενών». http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: