Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

ΝΕΚΡΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο θάνατος του 28χρονου φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε νεκρός ο φοιτητής τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 25 Ιανουαρίου. 

Η σορός φέρει σημάδια βασανισμού και καψίματα από τσιγάρο.


Στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε κατεπειγόντως ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Αμρ Μοστάφα Καμάλ Χελμί, με τη Ρώμη να διαμηνύει στο Κάιρο πω αναμένει «τη μέγιστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα» για τη διαλεύκανση του εγκλήματος.

«Εκ μέρους της χώρας του, ο Χελμί εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ρετζένι και μας διαβεβαίωσε πως η Αίγυπτος θα συνεργαστεί πλήρως προκειμένου να εντοπιστούν όσοι ευθύνονται για αυτή την εγκληματική ενέργεια» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου.

Αιγύπτιος εισαγγελέας δήλωσε την Πέμπτη ότι η σορός του Ρετζένι φέρει σημάδια βασανισμού και καψίματα από τσιγάρο. Υπάρχουν επίσης σημάδια ξυλοδαρμού και κοψίματα στα αυτιά του φοιτητή, ο οποίος εντοπίστηκε την Τετάρτη ημίγυμνος και αναγνωρίστηκε από φίλο του.

Ο Ρετζένι, τελειόφοιτος φοιτητής του βρετανικού πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, εξαφανίστηκε το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου αφότου έφυγε από το σπίτι του στη συνοικία Ντουκί στην επαρχία της Γκίζα προκειμένου να συναντήσει έναν φίλο. Η σορός του βρέθηκε στα περίχωρα του Καΐρου. 
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: