Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

Η «HΛΕΚΤΟΡ» ΜΟΙΡΑΖΕ ΜΙΖΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Ιωάννης Κοκότσης, διευθυντής της εταιρείας «Hλέκτορ», έδωσε στοιχεία και αποδείξεις που κρατούσε σε θυρίδα τράπεζας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία, οι ύποπτοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους, για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης, αμείβονταν με ποσοστά επί τοις εκατόν των χρημάτων που λάμβανε η εταιρεία από το κράτος.
Το μεγαλύτερο ποσοστό, μέχρι και 5%, φερόταν να λάμβανε ο (καταδικασθείς σε φυλάκιση για άλλη υπόθεση με μίζες) τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ενώ ο δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος συνελήφθη, φερόταν να λάμβανε ποσοστό 0,5%.
Συνολικά, σύμφωνα με τη μαρτυρία, κατέληξαν στον Βέργα 646 χιλιάδες ευρώ και στον Λουρουτζιάτη 138 χιλιάδες ευρώ. Ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης φέρεται να πήρε γύρω στις 217 χιλιάδες.
Οικονομικό όφελος, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, είχαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι-μέλη της τριμελούς επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών που κατακύρωναν τις προσφορές.

Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χριστάκης Πέτρου φέρονται να μοιράστηκαν ποσό περίπου 160 χιλιάδων ευρώ.
Ο πρώην λειτουργός του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Κουλλαπής, εκτός από προμήθειες, κατάφερε -σύμφωνα με τη μαρτυρία- να εξασφαλίσει στον γιατρό γιο του Νίκο Κουλλαπή, δεκαετές συμβόλαιο για περίθαλψη των εργαζομένων στην εταιρεία.
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι απολαβές του ήταν σχεδόν πέντε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να εμφανιστεί ποτέ στον χώρο εργασίας του.
Ύστερα από μια πολύωρη διαδικασία που διήρκεσε περίπου επτά ώρες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον των οκτώ υπόπτων.
 ΑΚΗΣ ΦΑΝΤΗΣ 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: