Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

ΕΔΩ ΚΑΙ 25ΧΡΟΝΙΑ Η MITSUBISHI ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ!!!

Μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ό,τι αναμενόταν παίρνει το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία για την οικονομία καυσίμων, με πρωταγωνίστρια την Mitsubishi Motors, καθώς την Μ. Τρίτη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι "έκλεβε" για 25 χρόνια.

Η πίεση για την επίτευξη των υψηλών στόχων της εταιρίας, μπορεί να επηρέασε τους εργαζόμενους στην παραποίηση των στοιχείων, υποστήριξε η εταιρία, επισημαίνοντας ότι θα συσταθεί επιτροπή που θα ερευνήσει το θέμα.
Από την γνωστοποίηση του σκανδάλου, την περασμένη εβδομάδα, μέχρι σήμερα η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας έχει χάσει τη μισή αξία της στην αγορά (περίπου 3,9 δισ. δολάρια). Οι αρχικές αποκαλύψεις αφορούσαν τα δεδομένα δοκιμών τεσσάρων μοντέλων για την ιαπωνική αγορά, τα δύο εκ των οποίων παράγονται για τη Nissan.

Την Μ. Τρίτη, ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι τα μοντέλα με τα παραποιημένα δεδομένα είναι περισσότερα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, οι αρχές οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησαν πληροφορίες για το θέμα ενώ οι ιαπωνικές αρχές εισέβαλαν σε μία από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας για έρευνες.
Η Mitsubishi Motors πάντως ανακοίνωσε ότι στα οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ δεν υπήρξε παραποίηση των στοιχείων και ότι δεν έχει ενδείξεις για κάτι παράνομο στα αυτοκίνητα των υπόλοιπων αγορών.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ριούγκο Νακάο δήλωσε ότι οι κανονισμοί στην Ιαπωνία άλλαξαν το 1991, με το αρμόδιο υπουργείο να απαιτεί τότε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να τροποποιήσουν τα τεστ που αφορούσαν την κατανάλωση καυσίμων σε οδήγηση στην πόλη. Η Mitsubishi όμως δεν εφάρμοσε ποτέ την αλλαγή αυτή.
Πηγή: Reuters   
Ανθή Κουτσουμπού
http://news247.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: