Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΦΥΤΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Η Μεγάλη Τετάρτη του 2016 έμελλε να είναι η πρώτη ημέρα σποράς του φυτού σε μία έκταση 8 στρεμμάτων στην περιοχή της Βοιωτίας, εκεί όπου στα μέσα του ‘ 70 σταμάτησε και η τελευταία καλλιέργεια στην Ελλάδα.

Και σε αυτή την πρώτη προσπάθεια συνεργάζονται έξι επιχειρήσεις από τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, ανάμεσά τους η Mystic Pizza και το Kannabishop, που κατά το παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει μέχρι και νομικές διώξεις…. Μαζί τους στο συνεργατικό εγχείρημα, ο «Πράσινος Πλανήτης», και επιχειρήσεις αγροτών, γεωπόνων και ελαιοποίησης σπόρων. Στόχος τους αφενός να εξάγουν τα πρώτα συμπεράσματα όσον αφορά στην καλλιέργεια, αφετέρου να παράξουν ένα ελληνικό βιολογικό πιστοποιημένο προϊόν. Μία μορφή συνεργασίας, που εκφράζεται και στους τρεις παραγωγικούς τομείς, και θέλει να αναδείξει τα οφέλη της βιομηχανικής κάνναβης.


Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ, ακολουθήθηκαν – παρά τις πρώτες γραφειοκρατικές μικροκαθυστερήσεις – όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έλεγχοι και προμήθεια πιστοποιημένου σπόρου ποικιλιών εγγεγραμμένων στον κοινοτικό κατάλογο).

Εκτιμάται ότι η συλλογή θα πραγματοποιηθεί τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.

Πηγή: ypaithros.gr  
http://tvxs.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: