Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

«ΣΦΑΓΗ» ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν όλοι οι τύποι ολοήμερου σχολείου και αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) και να δημιουργηθεί νέο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά. 
Σε δηλώσεις του στα Νέα, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μπράτης υποστηρίζει πως με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη «μειώνονται οι ώρες κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα, καταργείται η πρωινή ζώνη -άλλες 5 ώρες την εβδομάδα- και το υποχρεωτικό πρόγραμμα αρχίζει 8.10 και τελειώνει 13.15. Έτσι σε ένα δωδεκαθέσιο σχολείο μειώνονται οι ώρες κατά 65 την εβδομάδα, που αντιστοιχούν σε περίπου 3 εκπαιδευτικούς λιγότερους. 


Σημειώνει, επίσης, ότι η απόφαση αυτή -μαζί με τη ρύθμιση του άρθρου 35 για τα νηπιαγωγεία καθώς και τη διάταξη για τα τμήματα ένταξης- θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την έξοδο του χρόνου στην ανεργία 4.000 και πλέον αναπληρωτών που εργάζονται φέτος. «Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση κι ο υπουργός Παιδείας θα μειώσουν δραστικά του χρόνου τις πιστώσεις για αναπληρωτές» επισημαίνει.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) Σταύρος Πετράκης δηλώνει πως η απόφαση Φίλη που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς μελέτη και διάλογο, προκαλεί σφαγή αναπληρωτών. Μόνο στα Χανιά, ο Πετράκης μέτρησε ότι του χρόνου θα μείνουν εκτός 77 εκπαιδευτικοί.

«Ο υπουργός Παιδείας, επειδή γνωρίζει ότι τα κενά θα είναι χιλιάδες τη νέα σχολική χρονιά, αντί να κάνει ενέργειες για να τα καλύψει, κουτσουρεύει το πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου! Ετσι θα καμαρώνει πως καταπολέμησε τα κενά!» λέει. 

Επίσης, τονίζει ότι όπου λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα ουσιαστικά θα πρόκειται για «πάρκινγκ παιδιών», αφού προβλέπεται ότι κάθε σύλλογος θα κάνει ό,τι θέλει, ενώ αν δεν υπαρχουν ειδικότητες θα αναλαμβάνει ο δάσκαλος και «συνεπώς ελάχιστα σχολεία θα κάνουν Εικαστικά και Θεατρολογία κ.λπ.».

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: