Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ» - ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΑΤΕ ΚΩΛΟ...ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ...
Το 90% των ασφαλισμένων κερδίζει με το νέο ασφαλιστικό, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι υπάρχει και ένα 10% των πλούσιων μηχανικών, δικηγόρων, αγροτών που βλάπτονται.

4%-5% του ΑΕΠ το έλλειμμά των ασφαλιστικών ταμείων γι' αυτό έπρεπε πέρα από τη δέσμευση που είχαμε να προχωρήσουμε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Έτσι επιχειρήσαμε να εξορθολογίσουμε το σύστημα θέτοντας κανόνες ισονομίας.


«Το 87% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα, αυτοί κερδίζουν» υποστήριξε σημειώνοντας ότι είναι άδικο να πέφτουν τα βάρη πάντα σε στους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επανέλαβε ότι το νέο ασφαλιστικό διέπεται από ισονομία και ευνοεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ επιβαρύνει ανθρώπους με εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ.


Ο ΕΔΟΕΑΠ να παραμείνει για τις πρόσθετες παροχές

Υπάρχουν 13 προφυλακισμένοι από τις λίστες και δεν έχει ακουστεί στα ΜΜΕ επεσήμανε ο υπουργός. Ενώ αναφερόμενος στον ΕΔΟΕΑΠ τάχθηκε υπέρ της διατήρησής του για τις πρόσθετες παροχές. Πέρα αυτού πρέπει να ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η κατάργηση του αγγελιόσημου ήταν απαίτηση των δανειστών και πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να πληρώνουμε 20% από το εισόδημά μας αλλιώς παραβιάζεται ο κανόνας ισονομίας. Η κύρια ασφάλιση πρέπει να έχει ίδιους κανόνες για όλους» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι οι κοινωνικοί πόροι δεν γίνεται να είναι υπέρ μιας ομάδας μόνο.

Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «το ΔΝΤ ζητούσε ‘'παπάδες'' σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης». «Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας του Ιουλίου και καλούμε τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις δικές τους». «Δεν είμαστε εμείς απομονωμένοι, αλλά το ΔΝΤ».

«Οι ισχυρισμοί του ΔΝΤ διαψεύδονται με ευρωπαϊκά στοιχεία». Στην ουσία της η αξιολόγηση έχει κλείσει και επειδή δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη σε αυτό το επίπεδο συνεχίζει τις πιέσεις με την απαίτηση για «προληπτικά μέτρα», εκτίμησε ο υπουργός τονίζοντας ότι πάγια τακτική του ΔΝΤ ήταν ο εκβιασμός. Επέμεινε ωστόσο ότι: «Δεν έχουμε συμφωνήσει νέο πακέτο μέτρων. Δεν θα δεχθούμε μέτρα πέρα από τη συμφωνία».

Χαρακτήρισε «παράλογο, να μας ζητούν να νομοθετήσουμε «προληπτικά μέτρα» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν θα πει ναι σε ότι ζητάνε. Εννοούμε τις κόκκινες γραμμές. Οι άλλες χώρες πρέπει να δεχθούν ότι δεν γίνεται να ζητούν περισσότερα μέτρα πλέον των συμφωνηθέντων».  «Ή θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής, ή θα βρεθεί θετική για εμάς λύση με άλλο τρόπο» πρόσθεσε κλείνοντας.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

LEFT.GR


ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: