Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΙΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο κ. Ράικος σημειώνει ότι « η Αρχή, έχοντας βάλει ψηλά τον πήχη στις αποδόσεις της, παρήγαγε έργο και προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής στον χώρο των δημοσίων συμβάσεων». Ο Δημήτρης Ράικος κατείχε τη θέση του Προέδρου της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ από το 2013 ενώ η θητεία του ήταν 5ετής.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κύριος Ράικος αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.), στην οποία υπηρετώ από τον Δεκέμβριο του έτους 2013 με πενταετή θητεία.
Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., μολονότι ήταν στα πρώτα βήματα της ζωής της, ιδρυθείσα το έτος 2011, με ζήλο ανέπτυξε το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της, με την οποία την προίκισε ο νομοθέτης χάριν της ευόδωσης του δημοσίου συμφέροντος στο ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο των δημοσίων συμβάσεων.
Ενός τομέα κρατικής δράσης, η αποτελεσματική λειτουργία του οποίου αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς δείκτες ορθής και χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, καθώς και εργαλείο άσκησης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.


cnn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: