Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Θύμα της υποχρηματοδότησης έπεσε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή 22 Απρίλη, αφήνοντας στον «αέρα» δεκάδες νεφροπαθείς των Νοτίων Προαστίων, οι οποίοι αναγκαστικά οδηγούνται στους ιδιώτες αφού η συγκεκριμένη Μονάδα είναι η μοναδική δημόσια στην περιοχή.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» στο Νοσοκομείο χαρακτηρίζει προδιαγεγραμμένη την πορεία προς το κλείσιμο και σημειώνει ότι είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, μείωση των δημοσίων κοινωνικών δαπανών και στήριξης της επιχειρηματικής δράσης και στον τομέα Υγείας. Καλεί επίσης σε ετοιμότητα των εργαζομένων για την κήρυξη 48ωρης απεργίας όταν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.


Στην ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει:

«Η Μονάδα έκλεισε γιατί όπως κατέθεσαν οι ειδικοί θα ήταν επικίνδυνη η συνέχιση της λειτουργίας της λόγω της υποσυντήρησης των μηχανημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΜΤΝ δυναμικότητας πριν από χρόνια 60 ασθενών, είχε φτάσει το τελευταίο διάστημα να εξυπηρετεί 20 αιμοκαθαιρόμενους. Τώρα οι ασθενείς αυτοί στάλθηκαν πελάτες στις ιδιωτικές ΜΤN που έχουν πολλαπλασιαστεί στα Νότια Προάστια.

Οι νεφροπαθείς, βαριά χρόνιοι πάσχοντες, δεν μπορούν να αναγκάζονται να πληρώνουν για τις αναγκαίες για την ζωή τους θεραπείες! Δεν μπορούν να αλλάζουν συνθήκες νοσηλείας και θεράποντες γιατρούς γιατί είναι σε βάρος της υγείας τους.

Την ίδια στιγμή είναι εκτεθειμένοι και οι επικουρικοί γιατροί που είχαν προσληφθεί για αυτή τη Μονάδα. Ταυτόχρονα κινδυνεύουν να κλείσουν και άλλα τμήματα στο Ασκληπιείο που ήδη υπολειτουργούν λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων" στο Ασκληπιείο καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να αντιδράσουν άμεσα και σε συνδυασμό με την ετοιμότητα που χρειάζεται να δείξουμε για τη μεγάλη αναμέτρηση για το Ασφαλιστικό να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

- Να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις έτσι ώστε άμεσα να επαναλειτουργήσει η ΜΤΝ και να επιστρέψουν οι ασθενείς μας που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλες μονάδες.

- Να γίνει ανανέωση του εξοπλισμού εκεί που επιστημονικά επιβάλλεται.

- Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό.

- Να γίνουν προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μονάδας καθώς και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου».    902.gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: