Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Διαδήλωση για να "σταματήσει η σπίλωση και η καμπάνια ενάντια στην Τουρκία αναφορικά με τα γεγονότα του 1915" διοργάνωσε η Τουρκοαμερικανική Συντονιστική Επιτροπή (TASC) την Κυριακή 24 Απριλίου. Χιλιάδες Τούρκοι που ζουν στην Αμερική, αλλά και μουσουλμάνοι άλλων εθνικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βγήκαν στο δρόμο ζητώντας ουσιαστικά να... ξεχάσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα τη γενοκτονία των Αρμενίων. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια αντι-διαδήλωση στους Αρμένιους.    Στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας κατάβηκαν μουσουλμάνοι της Αμερικής από το Καζακστάν, την Ιορδανία, την Αιθιοπία, το Ιράκ, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μπαγκλαντές και αλλού. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή ξεπέρασε τις 11.000.
Ένας από τους ιδρυτές της TASC σημείωσε επίσης πως, η κοινότητα των Τούρκων σχεδιάζει την εγκατάσταση διαφημιστικών σε μετρό και λεωφορεία της πόλης που να υποστηρίζουν τη χώρα. Παράλληλα, η TASC προχώρησε σε διαδικτυακή καμπάνια με το hashtag #LetHistoryDecide (Αφήστε την ιστορία να αποφασίσει), προκειμένου να ενημερώσει ενάντια "στην προπαγάνδα", όπως την χαρακτηρίζει, των Αρμενίων.
Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου πως από τη διαδήλωση δεν έλειπα και τα "παιδιά του Ερντογάν". Έτσι στην πορεία έλαβαν μέρος και οι οργανωτές αυτής ο πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας ΗΠΑ-Τουρκίας, Αλί Σαρίκαγια, η αντιπρόεδρος και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Φάτμα Μπετούλ Σαγιάν, ο επίσης βουλευτής του ΑΚΡ Ερντάν Αϊντίν και ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς.


NEWS247.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: