Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ

Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που επιβεβαιώνει ότι η Πόλα Ρούπα είχε αποβιβασθεί τελικώς έξω από τη Θήβα, μπροστά από σουπερμάρκετ πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, και όχι στις Ερυθρές όπως πιστευόταν αρχικά, την ημέρα της σχεδιαζόμενης απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα.


Με βάση αυτό το εύρημα από τον καταγραφέα πτήσης του ελικοπτέρου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθεί να δώσει νέα κατάθεση ο πιλότος του ιδιωτικού πτητικού μέσου και πρώην αστυνομικός. Καλείται προκειμένου να αναφέρει στις Αρχές τι ακριβώς συνέβη με τη συνεπιβάτιδά του, γιατί τη διευκόλυνε με την αποβίβασή της στη Θήβα, κοντά στην εθνική οδό, ποια ήταν η συνεννόησή τους, αν γνωρίζει προς τα πού κατευθύνθηκε και γιατί βεβαίως απέκρυψε όλα αυτά τα στοιχεία στις αρχικές καταθέσεις του.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθεί εκ νέου να εντοπίσει τα ίχνη της καταζητούμενης και μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, συντρόφου του κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη, με σαρώσεις κλήσεων στην περιοχή, με αναζητήσεις καταγραφών από κάμερες και άλλα στοιχεία. Στόχος είναι να ανακαλυφθεί προς τα πού κινήθηκε και να επιχειρηθεί να εντοπισθούν συνεργοί και το κατάλυμά της.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν από το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας μαρτυρίες κατοίκων, διερχόμενων με ΙΧ από το συγκεκριμένο σημείο της Θήβας που ανέφεραν ότι εκεί είχε προσγειωθεί το ιδιωτικό ελικόπτερο στο οποίο βρισκόταν και η Πόλα Ρούπα, καθώς σημείωναν ότι «είχε αποβιβασθεί μία γυναίκα». Τότε όμως αυτές οι μαρτυρίες δεν είχαν ληφθεί υπόψη, αφού εθεωρείτο βέβαιο ότι η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη είχε αποβιβασθεί σε άλλη, ερημική περιοχή του νομού Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι τα νέα αυτά στοιχεία που ανακύπτουν αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση σχετικού δημοσιεύματος του «Βήματος της Κυριακής» στις 30 Απριλίου 2016 για το άγνωστο αυτό δρομολόγιο του ελικοπτέρου.

Η απόπειρα απόδρασης

Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016 και είχε στόχο τη μεγάλη φυγή κατηγορουμένων για συμμετοχή στις οργανώσεις Επαναστατικός Αγώνας, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά πιθανόν και ποινικού από την ταράτσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Η αντιεξουσιάστρια επιβιβάστηκε στο ρουμανικού νηολογίου ελικόπτερο στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας και φερόταν να έχει τελικό προορισμό την Κύθνο.

Όπως δημοσιοποιήθηκε, αρχικά στο ύψος των Ερυθρών η Πόλα Ρούπα προέταξε το όπλο της στον πιλότο και ζήτησε αλλαγή πορείας προς τον Κορυδαλλό. Ακολούθησε συμπλοκή και τελικά η αντιεξουσιάστρια διέφυγε μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου.

Ενώ αυτή ήταν η αρχική εικόνα του περιστατικού, από σειρά ενδείξεων φαινόταν ότι κάτι άλλο είχε συμβεί με τη φυγή του σημαντικού μέλους του Επαναστατικού Αγώνα και το οποίο απέφυγε και η ίδια να αποκαλύψει σε κείμενό της πολλές ημέρες αργότερα. Αρχικά ο πιλότος επί δύο ώρες είχε αποφύγει να ειδοποιήσει τις αρχές. Επίσης δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ούτε υπήρξε μαρτυρία κατοίκων στην περιοχή των Ερυθρών για το πού και πώς «κινήθηκε» η Πόλα Ρούπα αφότου υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από το ελικόπτερο.

Οι αστυνομικοί εστίασαν ακόμη το ενδιαφέρον τους σε τρία αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο σημείο προσγείωσης του ελικοπτέρου στις Ερυθρές, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένα το είχε καπνίσει το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αναδείχθηκαν δηλαδή στοιχεία συνεννόησης αλλά και περαιτέρω συμπόρευσης της αντιεξουσιάστριας και του πιλότου του ελικοπτέρου και πρώην αστυνομικού. Επιβεβαιώθηκαν αυτά από την τεχνική ανάλυση του καταγραφέα της πτήσης του ελικοπτέρου και από περαιτέρω έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Βασίλης Λαμπρόπουλος 
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: