Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού και των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα. Η συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων) θα συνεχιστεί σήμερα, Πέμπτη (ώρα 11:00), ενώ -σύμφωνα με την «Αυγή»- το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ψηφιστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου και «διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση των κόκκινων γραμμών που τέθηκαν κατά τη σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία, όταν μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή».


Οι οριστικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αναμένεται να ληφθούν σήμερα, στη σύσκεψη των προέδρων της Βουλής. 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διαρροών από τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν πως η κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει.

«Τα μέτρα θα περάσουν με μια πλειοψηφία, που ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της συμφωνίας να είναι και ευρύτερη των 153» δήλωσε στον Σκάι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας το σενάριο των πρόωρων εκλογών «παρανοϊκό».

Την Τετάρτη συνεδρίασε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν για τις προς ψήφιση διατάξεις. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγήκαμε με βάση μια συμφωνία που είχε συναφθεί με τους δανειστές. Αυτή η συμφωνία υλοποιείται και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνοχής στην κοινοβουλευτική ομάδα» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Μπαλαούρας. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: