Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΠ-ΟΛΘ

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ από σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες, που προανήγγειλαν ότι θα ακολουθήσουν απεργίες σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Στις 11:00 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών ΟΛΠ, «οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, στον ΟΛΘ και σ’ όλα τα λιμάνια εδώ και αρκετά χρόνια δίνουν έναν συνεπή αγώνα κατά του ξεπουλήματος των λιμανιών.


Το 2014 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Είχε προηγηθεί το 2009 η παραχώρηση των προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του ΟΛΠ στην COSCO (ΣΕΠ), που οδήγησε σε μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέχισε τον διαγωνισμό της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ-ΟΛΘ, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις μετεκλογικές εξαγγελίες στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή...

»Οι πρόσφατες εξελίξεις με την ίδρυση του Υπερ-Ταμείου αποκρατικοποιήσεων στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, όπου εντάχθηκαν όλα τα ακίνητα, όλος ο δημόσιος πλούτος της χώρας προς πώληση, δυστυχώς μας δικαιώνουν. Είναι πλέον θέμα ολόκληρου του ελληνικού λαού εάν θα επιτρέψει την υλοποίηση της πολιτικής ξεπουλήματος της χώρας και επιβάλλεται να αγωνιστεί συνολικά για την ανατροπή της...».

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, «η κυβέρνηση αποδέχτηκε την ορθότητα των προτάσεών μας, ενώ όπως μας κοινοποιήθηκε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στις 8 Απριλίου στη συνάντησή του με την ηγεσία της COSCO, πρόταξε την ανάγκη κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων και αποδέχτηκε τις προτάσεις που καταθέσαμε. Δυστυχώς, παρά τα ωραία λόγια, τίποτα δεν προχωράει στην πράξη κι ενώ συζητάμε τώρα τρεις μήνες με την Κυβέρνηση, δεν βλέπουμε αποτέλεσμα.

Η φαρσοκωμωδία διάστασης μεταξύ κυβέρνησης-ΤΑΙΠΕΔ καλά κρατεί. 

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αποφάσισαν να δώσουν τέρμα στον εμπαιγμό, με βασικό αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών μας σχέσεων. Τα λιμάνια γίνονται εστίες αγώνα, με καθημερινές καταλήψεις, διαδηλώσεις και κάθε μορφή αγωνιστικής δράσης» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι λιμενεργάτες.IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: