Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ

Την οργή της οικογένειας του Νίκου Ρωμανού ξεσήκωσε η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για παροχή εκπαιδευτικής άδειας για έναν μήνα στον προφυλακισμένο κατηγορούμενο για εκβιασμούς δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά και μάλιστα με βραχιολάκι, ώστε να μπορεί να δίνει εξετάσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.


«Δεν είναι δυνατόν να στερούν από έναν νέο άνθρωπο το δικαίωμα που κέρδισε με κίνδυνο της ζωής του, απορρίπτοντάς του όλες τις αιτήσεις για εκπαιδευτική άδεια, κι ας πληρούσε τους όρους, κι ας είχε περάσει τα μαθήματα που προβλέπονταν, και να την παρέχουν σε έναν μεγάλο άνθρωπο...», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας του, Γιώργος, κάτι παραπάνω από θορυβημένος... Οχι πως αμφισβητεί το δικαίωμα που ανήκει σε κάθε κρατούμενο. «Αλλά εφευρίσκουν συνέχεια προφάσεις για να μη δίνουν στο παιδί μου αυτά που δικαιούται, δικαιοσύνη είναι αυτή;».

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, Λίλη Ραγκούση, και παρ’ ότι ο νεαρός Ρωμανός πληρούσε τους όρους, το Συμβούλιο των Φυλακών «καταχρηστικά» απέρριψε τρεις αιτήσεις του, μέχρι που ξέσπασε με το «εμπρηστικό κείμενο» τον περασμένο Δεκέμβριο αναφέροντας ότι «δεν παρακαλάω και δεν εκλιπαρώ» και με το οποίο καλούσε σε εξέγερση.

«Προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι συντρέχουν λόγοι επικινδυνότητας, για να μην του δώσουν άδεια, ωστόσο αυτό δεν είναι σύννομο, από πουθενά δεν προκύπτει στον νόμο ότι οι δηλώσεις και τα κείμενα μπορούν να αποτελέσουν λόγο απόρριψης της αίτησης», μας λέει και συμπληρώνει: «Ουσιαστικά δεν του έχει δοθεί κανένα από τα δικαιώματα που κέρδισε με τον αγώνα που έκανε διακινδυνεύοντας τη ζωή του».   Ιωάννα Σωτήρχου
http://www.efsyn.gr/ 



ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: