Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ NOOR ONE, ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης (22/6/2014) του «Noor One», που στα αμπάρια του είχε πάνω από δύο τόνους ηρωίνη και του καρτέλ που «σκορπούσε» το εμπόριο του θανάτου, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της πολύκροτης δίκης με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Αυξάνεται ο αριθμός των πτωμάτων, τελευταίο θύμα στο Ντουμπάϊ - Στα χέρια ήρθαν χθες δικηγόρος υπεράσπισης και κατηγορούμενος.

Θερμό επεισόδιο στο Ρούφ


Την Δευτέρα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος της δίκης προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο, καθώς ένας εκ των Ελλήνων κατηγορουμένων κινήθηκε απειλητικά εναντίον δικηγόρου, εκπροσώπου μελών του πληρώματος. Αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα χέρια και το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση αστυνομικών και δικηγόρων.

Ακόμη ένας νεκρός από τα απόνερα του «Noor One»

Παγωμάρα χθες στο ακροατήριο στο άκουσμα της είδησης ενός ακόμη θανάτου, που πιθανώς σχετίζεται με την υπόθεση. Πρόκειται για τη δολοφονία εν ψυχρώ με 7 σφαίρες ενός 50χρονου Ιρανού με τουρκικό διαβατήριο, η οποία σημειώθηκε στο Ντουμπάι στις 4 Μαΐου 2016.

Το χρονικό της έρευνας

Από τον Αύγουστο του 2013 η ανακρίτρια Μαρία Σκάρπου και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος με επίμονες και συστηματικές έρευνες εντόπισαν τον «εγκέφαλο» της επιχείρησης, διερευνόντας τα ίχνη και τη διαδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας Arab Waves, με έδρα την ελεύθερη ζώνη της Χαμρίγια, στο εμιράτο Σάρτζα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέθεταν οι ελληνικές, αλλά και ξένες υπηρεσίες, τα ναρκωτικά από τις ασιατικές χώρες εισάγονταν μέσω του λιμένα Κερατσινίου με πλοία και στη συνέχεια προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη. 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες - ανέφερε τον Ιούνιο του 2014, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αξιωματικός του Λιμενικού - η εγκληματική οργάνωση εισήγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης μέσω πλοίων με κοντέινερ που εναπόθεταν στον λιμένα του Πειραιά και εν συνεχεία τις αποθήκευαν στην περιοχή της Φιλοθέης και του Κορωπίου».

Στις 22/6/2014, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση οι διωκτικές αρχές δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν μεταφερθεί με νταλίκες από το δεξαμενόπλοιο «Noor One» (που παρέμενε αγκυροβολημένο από τις 7 Ιουνίου) στα ανοιχτά της Ελευσίνας, σε αποθήκη και βίλα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη.

Είχαν συλληφθεί όλα τα μέλη του πληρώματος, ένας Ελληνας οδηγός νταλίκας, μια Ελληνίδα εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και όλη η οικογένεια ενός εφοπλιστή, με τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών κ.λπ. 

Το πρόσωπο - κλειδί της επιχείρησης «φωτογραφήθηκε» από μέρος των ΜΜΕ (π.χ. ΣΚΑΙ), αλλά και με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, ως στενός συνεργάτης προέδρου μεγάλης ΠΑΕ.

Αιφνίδιοι θάνατοι ανθρώπων κλειδιά

Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει κάτω από ύποπτες συνθήκες εννέα μάρτυρες ή άνθρωποι που σχετίζονται με την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και 3 κατηγορούμενοι, μέλη του πληρώματος. Τελευταίο θύμα ένας 50χρονος Ιρανός με Τουρκικό διαβατήριο στο Ντουμπάι, που  πιθανώς σχετίζεται με την υποθεση.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο Νοσοκομείο ο 32χρονος Ινδός Shirastava Deubrat Kumat, Α` μηχανικός στο «Noor One». Για «εγκληματική αμέλεια» κατηγόρησαν τις αστυνομικές αρχές οι συγκρατούμενοί του κ. Kumat στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας, καθώς άφησαν να περάσουν τρείς ώρες μέχρι να καλέσουν ασθενοφόρο και ενώ ο Α` μηχανικός αισθανόταν δυσφορία και έντονους πόνους. Η Εισαγγελία Πειραιά έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του α΄ μηχανικού, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Τον Ιούλιο του 2015 ο παραπληγικός Τούρκος κατηγορούμενος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της μεταφοράς των ναρκωτικών Serhan Baskale πεθαίνει μετά τη μεταφορά του στον Ερυθρό Σταυρό από τις Φυλακές Κορυδαλλού με συμπτώματα δύσπνοιας. Νεκρός, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, είναι και ο καταζητούμενος Ιρανός Ahmed Sahid, ο οποίος τη νύχτα της εφόδου στην αποθήκη του Κορωπίου, όπου εντοπίστηκε περίπου ένας τόνος ηρωίνης, κατάφερε μυστηριωδώς να διαφύγει. Οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές άφηναν να εννοηθεί ότι το εν λόγω πρόσωπο «μίλησε» δίνοντας στοιχεία και «δείχνοντας» συγκεκριμένα πρόσωπα. Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, θα βρεθεί δολοφονημένος σε κακόφημο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονούνται εν ψυχρώ η 19χρονη κόρη Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών και ο 23χρονος οδηγός του. Λίγες ώρες αργότερα ο πατέρας της ανέφερε ότι η δολοφονία συνδέεται με σημαντική υπόθεση ναρκωτικών, περιγράφοντας την περίπτωση του «Νoor One». Το λουτρό αίματος με φόντο την Κωνσταντινούπολη φέρεται ότι συνεχίζεται τρεις μήνες αργότερα, όταν βρίσκονται νεκροί δύο νεαροί Τούρκοι, φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της 19χρονης και του οδηγού. Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, οι δολοφονίες ανατέθηκαν με εντολή από την Ολλανδία, με τις υποψίες να στρέφονται στον ήδη συλληφθέντα για το ναρκόπλοιο, τουρκικής καταγωγής Βέλγο Ορχάν Ουρμ. Καταμεσής του δρόμου είχε δολοφονηθεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2014 ακόμη ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο στο Αμστερνταμ. Πρόκειται για έναν 50χρονο Ολλανδό, που φέρεται ότι σχετίζεται με το πλοίο της ηρωίνης.






Πηγή: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, με πληροφορίες από ΕΦΣΥΝ, ESPRESSO, ΑΜΠΕ   

ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: