Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ #plasta_ptyxia

Μία κατ’ εξοχήν «κίτρινη» εφημερίδα προσπάθησε να στήσει ακόμα μία δήθεν αποκάλυψη εναντίον της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι «ο Φίλης με εξετάσεις νομιμοποιεί 2.500 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία».

Ως συνήθως η «αποκάλυψη» της εφημερίδας έγινε και πάλι βαρύγδουπη καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη (για φαυλότητες και αναξιοκρατίες) και αντιγράφτηκε από τα πρόθυμα αντικυβερνητικά ΜΜΕ έως και χθες το βράδυ, μολονότι εγκαίρως δόθηκαν τεκμηριωμένες εξηγήσεις: αναλυτικές ανακοινώσεις δύο υπουργείων, δήλωση της πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Ν.Δ. Μαρ. Γιαννάκου και επιστολή της αρμόδιας να εξηγήσει τι γίνεται με τα πλαστά πτυχία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών του Ιδιωτικού τομέα (ΟΙΕΛΕ).


Η δημοσιογράφος η οποία πρωτοέγραψε για το δήθεν σκάνδαλο, λέει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, «επειδή ξέρει πολύ καλά τον Ν. 3577/2007 της κ. Γιαννάκου, αλλά και το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα είναι η επανεξέταση των κατόχων των τίτλων και όσων είναι ήδη διορισμένοι και όσων πρόκειται να διοριστούν στο Δημόσιο. Είναι πραγματικά εξοργιστικό οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, πολιτικές δυνάμεις και ορισμένα ΜΜΕ που εδώ και 10 χρόνια αποκρύπτουν συνειδητά το ζήτημα των παράνομων και παράτυπων τίτλων από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και των διορισμών των κατόχων στο Δημόσιο για ευνόητους λόγους να εμφανίζονται σήμερα βασιλικότεροι του βασιλέως και να προσποιούνται τους αγανακτισμένους, επειδή τάχα αθωώνονται οι κάτοχοι των παράνομων και παράτυπων τίτλων».

Η Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για το ζήτημα των πλαστών τίτλων και τον σχετικό νόμο που πέρασε ως πρώην υπουργός, είπε: «Καταγγέλθηκαν επί θητείας μου σχολεία που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, το υπουργείο επελήφθη αμέσως, έκανε έλεγχο, βρήκε παρατυπίες και επιβλήθηκαν ποινές. Φαίνεται πως από τότε δεν είχε ξαναγίνει έλεγχος».

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, δεν έκαναν απολύτως τίποτα μετά το 2007. Και όμως σήμερα, ο αγαπημένος πρώην υπουργός των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων Κυρ. Μητσοτάκης τολμά να κατηγορεί την κυβέρνηση που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ακόμα ένα πραγματικό σκάνδαλο τουλάχιστον δέκα ετών.   http://www.efsyn.gr/ 



ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: