Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

ΣΥΡΙΑ: 25 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΡΑΚΑ

Είκοσι πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι γνωστό εάν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες διεξήχθησαν από τη ρωσική ή τη συριακή αεροπορία.
«Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης και ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την επομένη της εκδίωξης από το Ι.Κ. των κυβερνητικών δυνάμεων από περιοχές που ήλεγχαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της βόρειας επαρχίας της Ράκας», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 3 Ιουνίου μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Τάμπκα στην επαρχία Ράκα και είχαν προωθηθεί 20 χλμ. προς την πόλη αυτή. Αλλά οι τζιχαντιστές αντεπιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τις εκδιώξουν από την επαρχία.
Τα αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών διεξάγουν επίσης επιδρομές εναντίον θέσεων του Ι.Κ. στη Συρία και το Ιράκ.  http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: