Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε θρίλερ εξελίσσεται και πάλι το θέμα της σωτηρίας της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος. Η ομαλοποίηση των πληρωμών προς προμηθευτές και εργαζομένους που είχε επιτευχθεί έως τις αρχές Μαΐου φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει, ενώ έχει κολλήσει και η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του Ομίλου Μαρινόπουλος και του Ομίλου Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η διαδικασία έχει κολλήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία φέρεται ότι έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία που αφορούν την εν λόγω συμφωνία.


Αν και οι δυο επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αλλαγές αναφορικά με τον αρχικό τους σχεδιασμό και πως περιμένουν την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να προχωρήσουν στη συμφωνία, στην αγορά μιλούν ακόμα και για συμφωνία σε νέα βάση ανάμεσα στις δυο πλευρές καθώς ο χρόνος που έχει περάσει φαίνεται να έχει μεγεθύνει τα προβλήματα της Μαρινόπουλος που χάνει μερίδιο από την αγορά την ίδια στιγμή που οι υποχρεώσεις της προς τρίτους παραμένουν υψηλές.

Μέχρι στιγμής και οι τράπεζες που στήριξαν τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη κρατούν επισήμως στάση αναμονής, σχολιάζοντας απλώς ότι πράγματι «υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες» στην υλοποίηση του deal με τον Σκλαβενίτη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα. Η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται καταρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ.  . in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: