Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή τρομοκρατών στην Ευρώπη, και το NATO, η ΕΕ και η Ρωσία θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεργασίας για την δημιουργία ασπίδας προστασίας στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

«Δεν είναι δυνατόν στον κοινό εχθρό της τρομοκρατίας να μην υπάρχει το μίνιμουμ της συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας και σημαντικών χωρών της Μεσογείου, όπως το Ισραήλ, η Κύπρος και η Αίγυπτος. Αυτό χτίζουμε σήμερα στην Ελλάδα, μια ασπίδα προστασίας που θα εκτείνεται στη γύρω περιοχή» δήλωσε ο κ. Καμμένος στη συζήτηση για τις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.


«Όλα δείχνουν ότι το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας δοκιμάζεται σοβαρά. Το προσφυγικό ζήτημα διασπά την ΕΕ από πλευρά νοοτροπίας σε Δύση και Ανατολή. Δυστυχώς η παράνομη μετανάστευση εμπλέκεται με τα ζητήματα τρομοκρατίας και άμυνας. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται για να περάσουν τρομοκρατικά στοιχεία μαζί τους στην Ευρώπη. 

»Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε μαζί με το ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα να δίνει πρώτη και μόνη διπλωματική άδεια για όλα της τα σύνορα, με αποτέλεσμα αυτή η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να σταματήσει και να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο» προσέθεσε.

«Η Ελλάδα είναι εδώ σαν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και θα συνεχίσει να μιλά με τη Ρωσία και να συνεργάζεται τις μετριοπαθείς χώρες της Μεσογείου, θα έχει στενή αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία και τους μεγάλους παίκτες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, και θα συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής. Κύριος σκοπός είναι ο αποκλεισμός της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». 
. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: