Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ: ME TON «ΚΟΦΤΗ» ΧΡΕΟΥΣ: 223,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΩΣ ΤΟ 2025

Με τον «κόφτη» κερδίζουμε για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον 56 δισ. ευρώ. Αν τον είχαν πάρει οι προηγούµενοι, από το 2009, τώρα θα είχαµε δει ελάφρυνση πάνω από 167 δισ. ευρώ!
Στις 7 ∆εκεµβρίου 2014, λίγες εβδοµάδες πριν από την πτώση του, ο Αντώνης Σαµαράς επέµενε -µιλώντας στη Βουλή- πως το χρέος της Ελλάδας ήταν βιώσιµο. Η τότε κυβέρνηση της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ συµφωνούσε απόλυτα µε τη θέση του Γερµανού υπουργού Οικονοµικών, Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, πως δεν χρειαζόταν καµία ρύθµιση για το χρέος.

Λίγες ηµέρες πριν από την κρίσιµη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαϊου, όπου αποφασίστηκε ο «κόφτης» χρέους για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ν∆, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνιζε στη Βουλή πως το δηµόσιο χρέος δεν είναι το πιο θεµελιώδες πρόβληµα της ελληνικής οικονοµίας και πως δεν χρειάζεται να ασχοληθούµε µε αυτό. Αυτό πάνω κάτω έλεγε εκείνη την περίοδο (για την ακρίβεια, νωρίτερα από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη) και ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντµαντ, στην Die Welt.

Στη γραµµή του Γερµανού τραπεζίτη συντάσσονταν τόσο ο αντιπρόεδρος της Ν∆, Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και άλλα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως η Σοφία Βούλτεψη.

Πίσω από αυτές τις τοποθετήσεις «κρύβεται» η πραγµατικότητα, ή αν θέλετε συγκεκριµένα στοιχεία - Δείτε τα Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή!
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΔΩ 
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/114606-me-ton-kofti-xreous-223-3-dis-evro-tha-glitoname-apo-to-2009-os-to-2025

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: