Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ

«Το πολιτικό πρόβλημα δεν λύνεται με Εξεταστικές Επιτροπές. Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη αφού πολιτικές είναι και οι αποφάσεις» εφαρμογής των μνημονίων, τόνισε ο Δημ.Κουτσούμπας του ΚΚΕ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση προσπαθεί μέσω της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή να αποπροσανατολίσει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα.

Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κάλεσε το λαό να αντισταθεί και να απορρίψει την πολιτική που εφαρμόζουν, κλείνοντας με τους ευρωπαίους «συμφωνίες λαιμητόμους» για το λαό.


«Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια υποτιθέμενη "νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα", κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει το ίδιο παιγνίδι, προσδοκώντας σε μια νέα δικομματική κοκορομαχία από τα παλιά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν, ο λαός δεν χορταίνει ούτε με διαβουλεύσεις για το Σύνταγμα και λαϊκές συνελεύσεις, ούτε με Εξεταστικές Επιτροπές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας κατηγορώντας κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για παιχνίδι αποπροσανατολισμού.

Μόνο με κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα, από όλους και από τις προηγούμενες και από τη σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ανακτηθεί έστω ένα σημαντικό μέρος των κατακτήσεων και των εισοδημάτων των εργαζομένων, είπε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε τον λαό να απορρίψει τις πολιτικές που τον οδήγησαν στην στέρηση και στην εξαθλίωση.

«Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη, αφού πολιτικές είναι και οι αποφάσεις», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Μίλησε για τα ήξεις-αφίξεις του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 που οδήγησαν σε ένα δημοψήφισμα που κατέληξε «μαϊμού», με το γενναίο όχι του λαού να μετατρέπεται σε ναι, εξέλιξη που είχε προβλέψει από την αρχή το ΚΚΕ, αφού επρόκειτο περί ψεύτικου διλήμματος, «τέθηκαν διλήμματα της άρχουσας τάξης, είτε ψήφιζε ναι, είτε όχι, ο λαός θα έβγαινε χαμένος», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. 

«Και οι σημερινοί και οι χθεσινοί συγκυβερνώντες βάζουν ψεύτικα διλήμματα, εκβιαστικά διλήμματα, εκφοβιστικά διλήμματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο όλους αυτούς που φταίνε πραγματικά για την κρίση, την κατάντια της χώρας, την ανεργία, τη φτώχεια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ» τόνισε.

Ο λαός και η νεολαία αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορά, είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε να κάνει το δημοψήφισμα ακριβώς για να αποφύγει τη λαϊκή αντίδραση που έφτανε μέχρι την αμφισβήτηση της συμμετοχής σε ευρώ και ΕΕ.

Το πρόβλημα δεν είναι οι ονειρώξεις του κυρίου Βαρουφάκη και των άλλων που καταρτίζουν plan X, το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια την πολιτική σας που είτε με plan A, είτε με plan B είτε με plan X, είναι αντεργατική, είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Κοροϊδέψατε επανειλημμένα το λαό» συμπλήρωσε κάνοντας εκτενή αναφορά στα σκληρά μέτρα που ήρθαν, στους φόρους που δεν καταργήθηκαν, όπως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και στους νέους φόρους που ήρθαν, στο ασφαλιστικό, στις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, αλλά και στα νέα μέτρα που θα έρθουν από τον Φεβρουάριο.

«Τι να σας ρωτήσουμε, αν ντρέπεστε λιγάκι; Αν νιώθετε τύψεις;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει ότι ξέρουμε ότι η κυβέρνησή σας το μόνο που ξέρει είναι να κοροϊδεύει το λαό.

Ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε για άλλη μια φορά το λαό να «κουμπώνεται» όταν ακούει για σκληρή διαπραγμάτευση. Τέτοια έλεγαν και οι άλλοι, τέτοια λένε και οι σημερινοί, είπε, και ο λαός πληρώνει ακριβά τις «σκληρές διαπραγματεύσεις».

«Γιατί δεν είναι θέμα ικανότητας, αλλά θέμα επιλογής. Ή θα είσαι με το λαό είτε με το θηρίο...» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι όσα έπραξαν και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενοι οδήγησαν σε «συμφωνίες λαιμητόμους» για το λαό.

«Είστε όλοι σας τελικά μια μεγάλη απάτη», είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει παρών στην ψηφοφορία, «είμαστε παρόντες στην καταγγελία».

«Το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, με βασική ευθύνη του πολιτικού προσωπικού που μέχρι σήμερα έχει κυβερνήσει, είτε με πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είτε με Παπαδήμο, είτε με Σαμαρά, είτε με Τσίπρα, δεν λύνεται με εξεταστικές επιτροπές. Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη, αφού πολιτικές ήταν οι αποφάσεις. Γι’ αυτό το βασικό και κύριο πρόβλημα δεν λύνεται με εξεταστικές».
» Ο λαός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει την τιμωρία όλων σας όσοι κυβερνήσατε ή δώσατε και δίνετε χέρι βοήθειας σε τέτοιες κυβερνήσεις αστικές, καπιταλιστικές, αντιλαϊκές. Και αργά ή γρήγορα ο λαός θα επιβάλει την τιμωρία σας» κατέληξε.

Α.Τ in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: