Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

ΓΑΛΛΙΑ: ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ «ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ» ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΦΑΞΟΥΝ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη δολοφονία του ιερέα στη Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα μοναχή που κρατούσαν όμηρη οι δράστες της επίθεσης. Σύμφωνα με την μοναχή, οι δράστες ανάγκασαν τον 85χρονο ιερέα να γονατίσει πριν τον σφάξουν και βιντεοσκόπησαν την βάρβαρη πράξη τους.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει. Εκείνος ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του» δήλωσε η μοναχή. «Έγραψαν τους εαυτούς τους σε βίντεο. Έκαναν ενός είδους κήρυγμα στα αραβικά, στην αγία τράπεζα. Ήταν φρίκη» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM.


Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του ιερέα στη Γαλλία «ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες». Πηγές προσκείμενες στην έρευνα δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσημη αναγνώρισή του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία απομένει να επιβεβαιωθούν με την επίσημη ταυτοποίηση των δυο δραστών, ο άνδρας -ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο συνεργός του από αστυνομικούς- είχε φάκελο στις υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο άνδρας είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάρυναν υποψίες για σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από δύο «στρατιώτες» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Εξάλλου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε ένα πρόσωπο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ. .  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: