Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ! ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ!

- Η εισβολή δύο ανδρών με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νορμανδία κατέληξε σε τραγωδία
- Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό!
- Εκτός από τον ιερέα, ένας από τους ομήρους είναι βαριά τραυματισμένος
- Ο εισαγγελές της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα
- Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατευθύνεται στο σημείο
- Νεκροί και οι δύο δράστες από πυρά αστυνομικών
Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας στη Γαλλία επιστρέφει. Εάν είχε φύγει ποτέ...
Η ομηρία σε εκκλησία στη βόρεια Νορμανδία κατέληξε σε λουτρό αίματος, με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν... αναπόφευκτη τη σύνδεση με τους φανατικούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι μέχρι στιγμής.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος). Οι πληροφορίες ανέφεραν πως δύο άνδρες εισέβαλαν κρατώντας μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.
Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως οι δύο ένοπλοι "εξουδετερώθηκαν", δηλαδή έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δυστυχώς το περιστατικό δεν σταματά εκεί.


Αρχικά μεταδόθηκε πως οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα του Ναού, ωστόσο το i24NEWS με ενα tweet κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ήδη κατευθύνεται στο σημείο της τραγωδίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, το οποίο ακόμη αναφέρει πως ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, έχει επίσης ενημερώσει πως εκτός από το νεκρό ιερέα, ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το χρονικό
Η εισβολή ενόπλων σε ναό στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray είχε τραγικό τέλος.

Δύο άτομα εισέβαλαν και κράτησαν ομήρους τουλάχιστον δυο καλόγριες και αρκετούς πιστούς.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Γαλλίας αναπτύχθηκαν άμεσα στο σημείο. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 έγινε γνωστό από το πρακτορείο Reuters ότι η ομηρία έλαβε τέλος και πως οι δύο οπλισμένοι εισβολείς έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών.

Όλα δείχνουν πως έκριναν ότι οι δράστες ήταν εκτός ελέγχου και πως υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τους ομήρους.

Ειδικά όταν διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρό τον ιερέα του ναού πάρθηκε η απόφαση επέμβασης, γεγονός που προκάλεσε μάχη σώμα με σώμα. Εκτός των δραστών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.   http://www.newsit.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: