Κυριακή, Ιουλίου 24, 2016

WASHINGTON POST: Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

"Ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα πρόβλημα μέχρι πρότινος για τους Ρεπουμπλικανούς, έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει το έθνος και να την ξεπεράσει" αναφέρει στην εισαγωγή του editorial της η Washington Post, σε ένα άρθρο με σκληρή γλώσσα σε βάρος του ξενοφοβικού, φαφλατά και ασταθή κου. Τραμπ. "Ο επιχειρηματίας είναι με μοναδικό τρόπο ακατάλληλος να υπηρετήσει ως πρόεδρος, τόσο από πλευράς εμπειρίας, όσο και σε επίπεδο ταμπεραμέντου" σημειώνει το κομμάτι.

Δεν υπάρχει τίποτα στο βιογραφικό του Τραμπ που να υποδεικνύει πως μπορεί να είναι επιτυχής η θητεία του ως πρόεδρος

Το εκτενές άρθρο, που εξηγεί πως σε διαφορετική περίπτωση και εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα έμπαινε στη διαδικασία μιας τέτοιας ανάλυσης, αναφέρει όλους τους λόγους που πιθανή επικράτηση του Τραμπ αποτελεί κίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα. "Δεν υπάρχει τίποτα στο βιογραφικό του Τραμπ που να υποδεικνύει πως μπορεί να είναι επιτυχής η θητεία του ως πρόεδρος. Γεννήθηκε σε μια επιχειρηματική οικογένεια, σφυρηλατημένη επιτυχώς από τον πατέρα του, ενώ στο ενεργητικό του διαθέτει επιτυχίες, αποτυχίες και επανειλημμένα επεισόδια όπου ο εκκεντρικός κύριος Τραμπ προτίμησε να "σώσει εαυτόν" κάνοντας κακό σε ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν". Το δημοσίευμα αναφέρεται στην εμμονή του να αποκρύπτει τα φορολογικά του στοιχεία, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά. 
Η έλλειψη εμπειρίας του θα μπορούσε να υπερκαλυφθεί, σημειώνει η WP, αν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αναγνώριζε αυτή του την αδυναμία. Αντίθετα, δηλώνει πως δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο ζήτημα, διαλαλεί πως δεν διαβάζει βιβλία και πιστεύει ότι δεν έχει ανάγκη από τη συμβουλή κανενός. "Αυτό που κάνει τον Τραμπ τόσο ασυνήθιστο είναι ο συνδυασμός της ακραίας 'ανασφάλειας' και τεράστιας αλαζονείας. Είναι απελπισμένος για την επιβεβαίωση, αλλά αδιάφορος για την άποψη των άλλων". Το δημοσίευμα κατακρίνει έντονα τα ψέμματα της καμπάνιας τους, όπως τον ισχυρισμό του πως οι Μουσουλμάνοι της Νέας Υόρκης πανηγύριζαν έπειτα από την πτώση των δίδυμων πύργων, πως ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ ή ότι οι εξαγγελίες του για περικοπές φόρων δεν θα επιδεινώσουν το πρόβλημα χρέους.
Στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής  πολιτικής, της οπλοκατοχής, αλλά και της νόμιμης έκτρωσης. Ως υποψήφιος όμως, εμφανίστηκε ως φανατικός πολέμιος και των τριών θεμάτων

"Στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής  πολιτικής, της οπλοκατοχής, αλλά και της νόμιμης έκτρωσης. Ως υποψήφιος όμως, εμφανίστηκε ως φανατικός πολέμιος και των τριών θεμάτων" σημειώνει το άρθρο και καυτηριάζει τις αμέτρητες φορές που έχει αλλάξει στάση σε κάποιο θέμα, όπως και το γεγονός πως χαρακτηρίζει ως λανθασμένες κάποιες πολιτικές χωρίς όμως να προτείνει κάποια δική του λύση. "Οι ισχύουσες εμπορικές συναλλαγές είναι "ηλίθιες", αλλά ο κ. Τραμπ δεν μας λέει πως θα πρέπει να βελτιωθούν. Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί, όμως ο υποψήφιος δεν δίνει καμιά στρατηγική για τον τρόπο που πρέπει να γίνει αυτό. Έντεκα εκατ. μετανάστες χωρίς χαρτιά πρέπει να απελαθούν, όμως ο κ. Τραμπ δεν μας λέει πως θα γίνει κάτι τέτοιο από νομικής και πρακτικής άποψης".  
Αντίθετα, εκείνο στο οποίο αποδεικνύεται λαλίστατος είναι να εξακοντίζει στερεότυπα. "Οι μετανάστες διαπράττουν εγκλήματα και παίρνουν τις δουλειές. Οι Μουσουλμάνοι μισούν την Αμερική. [...] Η αλήθεια είναι" σημειώνει το δημοσίευμα "ότι οι μετανάστες διαπράττουν λιγότερα εγκλήματα συγκριτικά με τους Αμερικανούς και αναλαμβάνουν δουλειές που κανείς δεν θέλει. Οι Μουσουλμάνοι είναι τα πρώτα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας και οι Αμερικανοί Μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες που υπηρετούν στο στρατό, είναι το ίδιο πατριώτες με όλους τους άλλους".
Απείλησε όσους του ασκούν κριτική πως θα υποφέρουν όταν εκλεχθεί πρόεδρος. Ορκίστηκε να βασανίσει ύποπτους για τρομοκρατία και ότι θα βομβαρδίσει τους αθώους συγγενείς τους

Οι δηλώσεις του Τραμπ όλο αυτό το διάστημα αμέτρητες και κυριολεκτικά, η μία χειρότερη από την άλλη. "Απείλησε όσους του ασκούν κριτική πως θα υποφέρουν όταν εκλεχθεί πρόεδρος. Ορκίστηκε να βασανίσει ύποπτους για τρομοκρατία και ότι θα βομβαρδίσει τους αθώους συγγενείς τους, αδιαφορώντας για την μη νομιμότητα των παραπάνω πράξεων" αναφέρει το άρθρο χαρακτηριστικά. "Δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον των δικαστών, ενώ υποστήριξε πως πρέπει να αποκλείονται από το δικαστικό σύστημα σε περίπτωση που έχουν μεξικάνικες ρίζες. Έχει κατηγορήσει χωρίς αποδείξεις αντιπάλους, λέγοντας πως ο πατέρας του Τεντ Κρουζ (αντιπάλου του για το χρίσμα στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων) συνωμότησε στη δολοφονία του Κέντεντι. Η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να είναι ένοχη για φόνο και ο Ομπάμα είναι ένας προδότης που θέλει οι Μουσουλμάνοι να επιτίθενται.
Πολλοί Αμερικανοί δεν συμπαθούν κανέναν υποψήφιο φέτος. Έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη Δημοκρατική υποψήφια, Χίλαρι Κλίντον στο παρελθόν και θα το κάνουμε ξανά. Αλλά δεν πιστεύουμε πως εκείνη αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα

Το editorial της WP, σχολιάζει το γεγονός πως από το συνέδριο του κόμματος, απουσίαζαν όλοι οι εν ζωή πρώην πρόεδροι και υποψήφια για το Λευκό Οίκο των Ρεπουμπλικάνων. "Η εσφαλμένη κρίση του κόμματος αφήνει το μέλλον της χώρας εκεί που πρέπει, στα χέρια των ψηφοφόρων. Πολλοί Αμερικανοί δεν συμπαθούν κανέναν υποψήφιο φέτος. Έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη Δημοκρατική υποψήφια, Χίλαρι Κλίντον στο παρελθόν και θα το κάνουμε ξανά. Αλλά δεν πιστεύουμε πως εκείνη (ή ο φιλελεύθερος και πράσινος υποψήφιος) αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα" σημειώνει πριν κλείσει το άρθρο και συμπληρώνει. "Ο κ. Τραμπ αποτελεί μοναδικό και υπαρκτό κίνδυνο".

ΠΗΓΗ WASHINGTON POST

Λευτέρης Σαββίδης
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΑΛΑΡΑ.