Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2016

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ, ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΠΟΛΟ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δημοπρασία των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου τηλεοπτικών αδειών στις 30 Αυγούστου.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται υπό αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και με στόχο τη διασφάλιση της απόλυτης απομόνωσης των συμμετεχόντων και διαφάνειας της διαδικασίας, η οποία αμφισβητείται από ορισμένους υποψήφιους.
Τη Δευτέρα η Singular Logic θα εγκαταστήσει το λογισμικό στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί έλεγχος του συστήματος από την ομάδα υποστήριξης της δημοπρασίας, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς και προσομοιώσεις. Και την Πέμπτη και Παρασκευή θα γίνει εικονική δημοπρασία, παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων, με στόχο να διαλυθούν όποιες ανησυχίες, υποψίες ή απορίες.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΓΓΕΕ που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς το κτίριο θα σφραγιστεί για λόγους διασφάλισης της διαφάνειας της δημοπρασίας την Κυριακή, για να είναι έτοιμα όλα τη Δευτέρα και να ξεκινήσει η διαδικασία την Τρίτη 30 Αυγούστου. 

Η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει απόρρητο επιχειρησιακό σχέδιο για τη σφράγιση και την ασφάλεια του κτιρίου, περιμετρικά του οποίου θα παραταχθούν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ και στο εσωτερικό θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας.
Μάλιστα οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν να μεταφέρουν τους φακέλους των υποψηφίων, θα φορούν ειδικά για την περίσταση μπλουζάκια τύπου πόλο, τα οποία όμως αντί για το... “κροκοδειλάκι” θα φέρουν το σήμα της κάθε μίας από τις υποψήφιες εταιρείες. Για παράδειγμα στη φωτό φαίνεται το μπλουζάκι που θα φορά ο αστυνομικός, ο οποίος θα επιφορτιστεί με τη μεταφορά στην επιτροπή του φακέλου της Ραδιοτηλεοπτικής.

Κάμερες ναι, κινητά όχι
Ήδη έχει προχωρήσει η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος  τηλεόρασης καθώς και η προμήθεια καμερών και όλου του απαραίτητου  υποστηρικτικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας η ΓΓΕΕ αναθέτει την προμήθεια και εγκατάσταση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στη Solargon ltd, στην οποία θα καταβάλει ως αμοιβή το ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων επτά  (14.307) ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%, ταυτοχρόνως με την παράδοσή τους στη ΓΓΕΕ.

Τοποθετήθηκαν πάνω απο 40 κάμερες οροφής ευρείας λήψης και με υπέρυθρη λειτουργία στους διαδρόμους, έξω απο τα δωμάτια των συμμετεχόντων στις εισόδους του ασανσέρ ακόμα και έξω από τις τουαλέτες, ώστε να μην υπάρχει κανένα τυφλό σημείο. Δύο γιγαντοοθόνες αντί για μόνιτορ θα τοποθετηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο  χώρο όπου η  επιτροπή  θα παρακολουθεί την όλη διαδικασία.
Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον 16 ώρες (πρακτικά αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν δύο ημέρες), θα είναι εξάλλου απόλυτα απομονωμένοι, ώστε να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, αλλά ούτε και με άλλα πρόσωπα στο εσωτερικό του κτιρίου. Και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει καμία υποψία για συνεννοήσεις είτε με κυβερνητικά ή άλλα πολιτικά στελέχη, αλλά ούτε και μεταξύ των υποψηφίων.
Για το λόγο αυτό, θα υπάρχει ανιχνευτής μετάλλου στην είσοδο και οι συμμετέχοντες δε θα επιτρέπεται να φέρουν κινητά. Επιπλέον, τις ημέρες εκείνες θα απενεργοποιηθούν όλα τα ασύρματα δίκτυα internet στο χώρο της Γραμματείας. Η μόνη επικοινωνία των συμμετεχόντων θα είναι το σύστημα που θα τους συνδέει με την επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στη διαδικασία της δημοπρασίας ορισμένοι από τους “ισχυρούς άνδρες” των υποψήφιων εταιρειών, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος.
Βίκυ Σαμαρά
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
19-8-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: