Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

ΑΙΣΧΡΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΦΙΛΗ

Σε φυλλάδιο, που έφτασε μάλιστα μέχρι και στη Βουλή την Τετάρτη, μεταφέρθηκαν οι κατάπτυστες απόψεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου για τους υπέρβαρους ανθρώπους, με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να είναι στο "στόχαστρό" του.

Ο κ. Αμβρόσιος την προηγούμενη Παρασκευή είχε αναρτήσει στο προσωπικό του blog άρθρο του με τίτλο "Για τον -δυστυχώς α-παίδευτο υπουργό α-παιδείας Νικ. Φίλη". "Ιδεοληψία - Αμετροέπεια - Απιστία - Αχαριστία - Απαξίωση - Αμάθεια και Στρέβλωση της ιστορίας του Έθνους κύριε τέως νεωκόρε Φίλη, σας καθιστούν απαράδεκτον", σημείωνε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης.

"Τονίζουμε δε ότι εκτός της ρήσεως των σοφών Αρχαίων προγόνων μας, που ο κ. Φίλης έχει απαξιώσει,  «μηδέν άγαν»  υπάρχει και το «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον» (σ.σ. το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου) . Κύριε Υπουργέ, ασφαλώς, ένεκα της απαξίωσής σας προς τις …μη κομματικά παραταξιακές ντιρεκτίβες,   πλην όμως σαφείς καταβολές των «μετεχόντων της Ελληνικής Παιδείας», δεν κατανοείτε τα λόγια αυτά. Παρακαλέστε, λοιπόν, κάποιον πτυχιούχο Πανεπιστημιακής Σχολής να σας ερμηνεύση τα χωρία αυτά", ήταν το επίμαχο σημείο με αναφορά στους υπέρβαρους.

Ανθή Κουτσουμπού - http://news247.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα σχολεία πλέον, ή ιστορία δεν θα αναφέρεται σε 400 χρόνια τούρκικης σκλαβιάς, αλλά σε 400 χρόνια παραχώρησης. (Παγκα-ρο-φίλης)