Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΑΣΗ ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Τον δρόμο της απέλασης από την Ελλάδα παίρνει 49χρονος Γάλλος που θεωρείται από τις Αρχές της χώρας του ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές.

Μπήκε στην ελληνική Επικράτεια μέσω Κήπων Έβρου στις 24 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε εκεί για δύο ημέρες μέχρι την εξακρίβωση των στοιχείων του.

Έκτοτε, καθώς ήταν καταχωρημένος σε λίστα υπόπτων από τις γαλλικές Αρχές, ετέθη σε διακριτική παρακολούθηση από την ελληνική Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού μέτρου διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.


Στις 20.55 το βράδυ της Κυριακής, στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Ασπροβάλτα, ο 49χρονος εμβόλισε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε το συμβατικό όχημα της Αντιτρομοκρατικής που τον ακολουθούσε, καθώς πιθανότατα αντιλήφθηκε ότι τελεί υπό παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν τότε να τον συλλάβουν και αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιστάθηκε και προσπάθησε να τους χτυπήσει, πριν τελικά ακινητοποιηθεί.

Τη Δευτέρα ο 49χρονος Γάλλος δικάστηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή, για απείθεια, διακεκριμένη φθορά και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών - ο ίδιος δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι πίστευε πως τον ακολουθούν κλέφτες.

Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε και την απέλασή του και πλέον κρατείται στο Τμήμα Παράνομης Μετανάστευσης στη Μυγδονία Θεσσαλονίκης, ώσπου να κινηθεί σε διακρατικό επίπεδο η διαδικασία απέλασής του.

Ήδη ενημερώθηκαν για τη σύλληψη και επικείμενη απέλασή του οι γαλλικές Αρχές.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη σύλληψή του ο 49χρονος φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: