Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ...ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΕΚΑΝΕ...ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ

Τυχόν ευθύνες του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών (2004-2007), Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund (με το ποσό των 550.000 ευρώ), πρόκειται να ερευνήσει η Βουλή, στην οποία ήδη έχει διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. 

Η εν λόγω χρηματοδότηση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2004-2007 (κατά την οποία ο κ. Στυλιανίδης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών) και αφορούσε τη συνεισφορά της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». 


Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2004-2007, για απιστία στην υπηρεσία.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχε εμπιστευτεί το κράτος, προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ, με τις κατηγορίες εναντίον τους, να ανάγονται στις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1698/1950).

Επίσης, κατηγορούνται πως μη νόμιμα ενέκριναν τη χρηματοδότηση, από τις ειδικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, οι οποίες προορίζονταν για συγκεκριμένες νόμιμες δαπάνες και όχι για ενίσχυση μη κρατικών οργανώσεων.
efsyn.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: