Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ DEUTSCHE BANK

Κατηγορηματική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά τη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Deutsche Bank και του αμερικανικού Δημοσίου, που απαιτεί 14 δισ. δολάρια στο πλαίσιο του δικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο των ομολόγων στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει λόγος για εικασίες σχετικά με ενδεχόμενη κρατική βοήθεια για την Deutsche Bank», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Δημοσίευμα του περιοδικού Focus Σαββατοκύριακο ανέφερε πως η Γερμανίδα καγκελάριος έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο βοήθειας για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες εικασίες όπως παρουσιάζονται εδώ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε τέτοιες εικασίες», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Βουτιά» η μετοχή


Πτώση της τάξης του 5,8%, στα 10,74 ευρώ σημείωσαν οι μετοχές της Deutsche Bank, μετά τη δήλωση Ζάιμπερτ και το δημοσίευμα του Focus.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν έχει ζητήσει κρατική βοήθεια ούτε προτίθεται να ζητήσει σχέδιο διάσωσης.

«Το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Η Deutsche Bank είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μόνη της».

Άλλωστε, η γερμανική ομοσπονδιακή τράπεζα εκτιμά ότι μετά το τέλος της διαδικασίας θα πληρώσει λιγότερα από τα 14 δισ. δολάρια που είναι οι απαιτήσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. 
http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: