Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

ΡΕΘΥΜΝΟ: MAT ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - VIDEO

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ από το mpalothia.net:

Σήμερα το πρωί είχε καλεστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο καθώς θα συζητούνταν στο δημοτικό συμβούλιο για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη.

Θεωρητικά οι νεοναζί της χα παρέα με τους φασίστες του Σωρρα είχαν καλέσει συγκέντρωση στις 13:30

Στις 12 το μεσημέρι που ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 αντιφασιστές αλλά τους περίμεναν στην αυλή του δημαρχείου 20 φασίστες μαζί με κρυμμένα ματ που ήταν μέσα στο δημαρχείο.

Σύντομα υπήρχαν αντεγκλήσεις και συμπλοκή οπου ανοίχτηκαν κεφάλια και από τις 2 πλευρες. Τα ματ αμέσως ψέκασαν στα μούτρα τους αντιφασίστες. Παρόλα τα χημικά οι συμπλοκές συνεχίστηκαν στο δρόμο όπου έπεσαν και άλλες φυσουνιές.


Η αντιφασιστική αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση των ματ και τις φυσουνιές που έπεφταν μπροστά ακριβώς από το 2ο δημοτικό σχολείο.

Η συγκέντρωση συνεχίζεται ακόμα (12:55) με πολλά αντιφασιστικά συνθήματα και παλμό, ενώ όλη η ατμόσφαιρα είναι ποτισμένη με χημικά.

Παντού τριγύρω βρίσκονται ασφαλίτες και κόσμος που παρακολουθεί ενώ οι φασίστες είναι ανενόχλητοι μπροστά στο δημαρχείο φυλασσόμενοι από ΜΑΤ

Το βίντεο από τοπικό μέσο:


Το δικό μας σχόλιο:

Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από την ΕΛ.ΑΣ, δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από το Ελληνικό Κράτος. Βέβαια, είναι άλλο να έχεις την αυταπάτη του «καλού» κράτους και να το βλέπεις μπροστά σου. Όσο να ναι έχει άλλη «γλύκα», φίλες και φίλοι δημοκράτες.

Να τους χαίρεστε (Νο. 234.567)

Την αλληλεγγύη μας στις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες στο Ρέθυμνο.

http://www.provo.gr/crete_police_and_nazis_cooperation/ 

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: