Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

ΡΟΔΙΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Για την 14η Νοεμβρίου 2016 διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπου το συνολικό όφελος υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ αλλά και τις 120.000 ευρώ και της απάτης κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπου το συνολικό όφελος υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ αλλά και τις 120.000 ευρώ, Ροδίτη ξενοδόχο, στον οποίο έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 10 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη μετά από μήνυση του αδελφού του, μέλους της ίδιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.
Το δικαστήριο δεν έκανε συγκεκριμένα δεκτό αίτημα για την αναβολή της υπόθεσης που υπέβαλαν ως «άγγελοι» δύο δικηγόροι, ενώ αφέθηκαν σαφή υπονοούμενα σε βάρος του κατηγορούμενου, που υποστήριξε προσκομίζοντας, όπως τονίστηκε από έδρας, προχρονολογημένη ιατρική βεβαίωση, ότι αδυνατεί λόγο ασθένειας να είναι παρόν στη δίκη.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Μανώλης Κουτσούκος, επέδειξε στο δικαστήριο μήνυμα που έλαβε ο γιός του πολιτικώς ενάγοντος στο κινητό του τηλέφωνο, ισχυριζόμενος ότι ο κατηγορούμενος «έπινε χθες καφέ σε κατάστημα της Νέας Σμύρνης».

Τελικώς η δίκη διεκόπη λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισής του, κ. Μηνά Τσέρκη, ο οποίος βρέθηκε στην Κάρπαθο για προσωπικό του λόγο και δεν μπορούσε χθες ελλείψει αεροπορικού δρομολογίου να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.
Για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια σφοδρή αντιδικία μεταξύ των αντιδίκων αδελφών στα αστικά δικαστήρια, βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες ποινικές αντιδικίες ως και κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για υπόθεση, που έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στους κόλπους του δικαστηρίου.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία συστάθηκε το Δεκέμβριο του 1986. Μέχρι το έτος 2004 οι σχέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ειδικά των δύο αδελφών ήταν ομαλές χωρίς να παρουσιάζονται έριδες και προβλήματα.
Μέχρι την 30η Ιουνίου 2004 τα δύο αδέλφια είχαν στην κατοχή τους από 26.338 μετοχές έκαστος.
Ωστόσο, στις 30 Ιουνίου 2004 και ενώ συνετάγη το πρακτικό της γενικής συνέλευσης, το οποίο υπέγραψε νομότυπα με την ιδιότητά του ως πρόεδρος ο ένας εκ των δύο, στη συνέχεια ο άλλος, φέρεται εν αγνοία του, να πρόσθεσε παραπομπή στο κείμενο του πρακτικού, αλλάζοντας τη μετοχική σύνθεση στην εταιρεία αποκτώντας έτσι την πλειοψηφία των μετοχών.
Στις 20 Αυγούστου 2004, ο κατηγορούμενος, φέρεται παραπέρα να συνέταξε σε δακτυλογραφημένη μορφή έγγραφο το οποίο περιελάμβανε το περιεχόμενο του χειρόγραφου πρακτικού της συνεδριάσεως των μελών του ΔΣ της εταιρείας, θέτοντας στη θέση «ο πρόεδρος» κατ’ απομίμηση, την υπογραφή του αδελφού του, χωρίς ο τελευταίος να συναινεί προς τούτο, ενώ στο πρωτότυπο χειρόγραφο πρακτικό δεν είχε τεθεί υπογραφή στη θέση «ο πρόεδρος».
Με το ανωτέρω πρακτικό πιστοποιείται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προήλθε από καταθέσεις ποσού 69.975,90 ευρώ.
Περαιτέρω, σε από 30 Ιουνίου 2006 πρακτικό της γενικής συνέλευσης της εν λόγω εταιρείας στη θέση «ο πρόεδρος» φέρεται να έθεσε ο κατηγορούμενος κατ’ απομίμηση την υπογραφή του αδελφού του.
Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε, ο αδελφός του να ψηφίζει υπέρ της έγκρισης του ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2005, να απαλλάσσεται το ΔΣ και οι ελεγκτές πάσης ευθύνης για την εταιρική χρήση 2005, να εκλέγονται δύο τακτικοί ελεγκτές και ισάριθμοι αναπληρωματικοί και να αποφασίζεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο ποσό των 441.097,56 ευρώ διαιρούμενο σε 15.034 μετοχές των 29,34 ευρώ έκαστη.
Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα και με τις προηγούμενες αυξήσεις κεφαλαίου ο κατηγορούμενος είχε πλέον 46.045 μετοχές στην εν λόγω εταιρεία, ενώ ο αδελφός του 40.102 μετοχές.
Επίσης, με το από 10 Απριλίου 2007 πρακτικό, έκτακτης γενικής συνέλευσης της εν λόγω εταιρείας, στη θέση «ο πρόεδρος», φέρεται να έθεσε ο κατηγορούμενος κατ’ απομίμηση την υπογραφή του αδελφού του.
Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε να ψηφίζει υπέρ της εκλογής του κατηγορούμενου ως προέδρου, της γενικής συνέλευσης και να αποφασίζεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 470.965,98 ευρώ, η δε αύξηση να γίνεται με καταβολή από τους μετόχους αναλογικά σε μετρητά μέρος της ίδιας συμμετοχής ποσού 240.925 ευρώ, δηλαδή ποσό 125.281 ευρώ από τον κατηγορούμενο και ποσό 115.644 ευρώ από τον αδελφό του.
Περαιτέρω, στο από 30 Ιουνίου 2007 πρακτικό της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να έθεσε στη θέση «Ο πρόεδρος» κατ’ απομίμηση την υπογραφή του αδελφού του, να ψήφισε και να αποφασίστηκε η εκλογή του ως προέδρου της γενικής συνέλευσης, να εγκρίθηκε ο ισολογισμός της 31 Δεκεμβρίου 2006, να απαλλάσσεται το ΔΣ και oι ελεγκτές πάσης ευθύνης για την εταιρική χρήση 2006, να εκλέγονται δύο τακτικοί ελεγκτές και ισάριθμοι αναπληρωματικοί και να μέλη του ΔΣ.
Προέκυψε επίσης από λογιστική πραγματογνωμοσύνη ότι την 31 Δεκεμβρίου 2008 η ονομαστική αξία της μετοχής ανερχόταν σε 29,34 ευρώ, η ελάχιστη πραγματική της αξία σε 38,35 και η αντικειμενική της αξία σε 34,81 ευρώ, η δε αντικειμενική αξία των ακινήτων της εταιρείας σε 5.361.816 ευρώ.  Επομένως, ο συνολικός αριθμός των μετοχών, που απέκτησε ο κατηγορούμενος με τις ανωτέρω πράξεις του, είναι 20.805, ενώ η συνολική αξία των μετοχών που αποκτήθηκαν μετά από την πλαστογραφία των ανωτέρω εγγράφων, ανήλθε στο ποσό των 726.658,75 ευρώ.
Τα ανωτέρω έγγραφα φέρεται δε κατέθεσε ενώπιον των υπαλλήλων της Δ/νσης Εμπορίου Δωδ/σου προκειμένου να καταχωρηθούν στο μητρώο ανωνύμου εταιρειών και να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ ΤΑΕ και ΕΠΕ, όπως και έγινε.

http://www.dimokratiki.gr/15-10-2016/roditis-xenodochos-katigorite-gia-plastografia-ke-apati-kat-exakolouthisi/

.........................................

Επιχειρηματίας κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη

Σε ένα μήνα θα εξεταστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση 78χρονου επιχειρηματία ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο αδελφός του.

Για αυτή την υπόθεση ο επιχειρηματίας τον Μάρτιο του 2013 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών, άσκησε έφεση και η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ωστόσο ο 78χρονος προσκόμισε έγγραφο στο δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη λόγω προβλημάτων υγείας για τα οποία εισήχθη στο ιατρικό κέντρο των Αθηνών. Έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Νοεμβρίου 2016. Συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου είναι ο κ. Μηνάς Τσέρκης και πολιτική αγωγή ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2007 ο 78χρονος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε 4 πρακτικά γενικών συνελεύσεων της εταιρείας την οποία διατηρεί με τον αδελφό του για την διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας στην ανατολική πλευρά του νησιού μας, καθώς και ένα πρακτικό συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την οποία ο 78χρονος απέκτησε περισσότερες μετοχές έναντι του αδελφού του ο οποίος μέχρι τότε διατηρούσε τον ίδιο αριθμό μετοχών στην ανώνυμη εταιρεία.

Επίσης κατηγορείται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα κατέθεσε τα πλαστογραφημένα πρακτικά στην Διεύθυνση Εμπορίου για δημοσίευση τα οποία και εντοπίστηκαν από τον αδελφό ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στην δικαιοσύνη.

Πριν από ενάμιση χρόνο το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες τον 78χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 7 ετών για την κατηγορία της πλαστογραφίας και 7 χρόνια για την απάτη, κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξης. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε η έφεση του 78χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής ποσού 5000 ευρώ εντός 15νθημέρου.


Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/349626/epixeirhmatias-kathgoreitai-gia-plastografia-kai-apath#ixzz4NVnmf800 

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: