Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Το ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι το Υπουργείο Υγείας, για την τροπολογία που φέρνει στη Βουλή.

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας "Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις" συμπεριλαμβάνεται η τροπολογία με τίτλο "Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα".

Άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, που αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 8.00 τω πρωί μέχρι τις 14.00, στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίασης των σωματείων του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα.
Με σχετική ανακοίνωση τονίζουν πως: "Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο «αεροπορικών» ή «άλλων εταιρειών μεταφορών» γίνεται σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας."
Παράλληλα, απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, καταθέτοντας προτάσεις για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, προτείνουν την συνέχιση της συνεργασίας με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές τους ΕΚΑΒ.
Την επισκευή και συντήρηση των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών. Όπως και την απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.   

http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: