Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016

'ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ MEGA', ΛΕΕΙ Ο ΠΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

Στους ίδιους τους μεγαλομετόχους του Mega που αποφάσισαν να μην προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επέρριψε την ευθύνη για το αδιέξοδο του σταθμού ο επί 16 χρόνια διευθύνων σύμβουλος του Τηλέτυπου, Ηλίας Τσίγκας σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση έδωσε το πράσινο φως στις τράπεζες να καταγγείλουν τα δάνεια τους σταθμού ύψους 85 εκ. ευρώ.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο κ. Τσίγκας παραδέχθηκε ότι ο σταθμός βρέθηκε σε αδιέξοδο και δεν κατόρθωσε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της απόφασης των ίδιων των μετόχων του να μην προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ειδικότερα, ο κ. Τσίγκας ανέφερε ότι ο σταθμός κατόρθωνε, παρά τις συνεχείς ζημίες, να εξυπηρετεί το δανεισμό του μέχρι τον Μάιο του 2015. Τότε όμως οι μέτοχοι, όπως κατέθεσε, αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την απόφαση του ΔΣ που εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση να γίνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με αποτέλεσμα να καταγγείλουν οι τράπεζες τα δάνεια ύψους 85 εκ. ευρώ.

«Οι τράπεζες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του Mega, μπορούν να το λύσουν όμως οι μέτοχοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκας ο οποίος έφυγε το 2015 από τον σταθμό λόγω συνταξιοδότησης. Κάλεσε, όμως, τις τράπεζες που παρακρατούν όλες τις εισροές χρημάτων στο σταθμό να απελευθερώσουν κάποια ποσά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ανταποκριθεί ο σταθμός στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. «Είναι παράλογο να έχουν κλείσει οι τράπεζες το διακόπτη και να μην αφήνουν ούτε ένα ευρώ να μπει στον Τηλέτυπο» είπε και πρόσθεσε: «ο σταθμός δεν μπορεί να αντέξει χωρίς άλλα κεφάλαια».
Απορρίφθηκε το αίτημα Λοβέρδου για κλήση του Μανώλη Καψή
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, προέβαλε ωστόσο τον ισχυρισμό ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος δεν γνωρίζει γιατί “κλείνει” το Mega και ζήτησε να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού Μανώλης Καψής ο οποίος επιρρίπτει τις ευθύνες για το αδιέξοδο του Mega στην κυβέρνηση. Με το αίτημα του κ. Λοβέρδου συντάχθηκε η ΝΔ και το Ποτάμι αλλά η Επιτροπή το απέρριψε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.   

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: