Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ: ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΧΙΟΥ

Η  απάνθρωπη κατάσταση με το προσφυγικό στο νησί μας  δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Άνθρωποι  διαβιούν(;) σε απαράδεκτες συνθήκες στην Σούδα μέσα στις λάσπες και το ψύχος,  πάνω από το κύμα και όλοι δυστυχώς  παραμένουμε θεατές. Παραμένουμε θεατές σε ένα δράμα με οικογένειες και  μωρά παιδιά να κοιμούνται στις λάσπες.


 Σήμερα  βρισκόμαστε απέναντι σε μια  Ευρώπη φρούριο, η  Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει λύση σε ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί. Ο Δήμος και η Περιφέρεια να αναλάβουν την  δική τους ευθύνη.

Ο Ανθρωπισμός και η Αλληλεγγύη όλων των αρμοδίων να μην κρυφτεί στα κροκοδείλια δάκρυα  για τις λάσπες της Σούδας .

Τώρα πριν  να είναι αργά πρέπει να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι σε στεγασμένους χώρους με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Χώροι υπάρχουν και με την σωστή συνεργασία Κυβέρνησης-Τοπικών φορέων-Εκκλησίας  μπορεί να βρεθεί λύση άμεσα.

Η Αναλγησία και η εθελοτυφλία πρέπει να σταματήσουν. Οι Χιώτες ξέρουμε τι θα πει προσφυγιά και το έχουμε αποδείξει με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας όποτε χρειάσθηκε.  
ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: