Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

«ΚΑΙΕΙ» ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ

Τη βεβαιότητα ότι ο τελικός αποδέκτης του «μαύρου χρήματος» για τα εξοπλιστικά ήταν ο εξάδελφός του Άκης Τσοχατζόπουλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά απολογούμενος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας.

Όσο για τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο ίδιος -άλλοτε εξ απορρήτων του πρώην υπουργού- δήλωσε «μετανιωμένος», αναφέροντας μάλιστα πως ο εξάδελφός του, πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τον «παραπλάνησε». Άλλωστε, πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει από το 2012, λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του, ο Ζήγρας ζήτησε και πάλι την επιείκεια της Δικαιοσύνης, καθώς είναι «ο μόνος από του 18 κατηγορούμενους που δηλώνει ένοχος και ανέλαβα την ευθύνη».


«Δεν μου είπε από πού ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικους, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλιδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά, όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά», πρόσθεσε ο Νίκος Ζήγρας.

Βάζοντας εκ νέου στο κάδρο τον Άκη Τσοχατζόπουλος, ο εξάδελφός του διερωτήθηκε ακόμη: «Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε τον γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό Δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας συμπλήρωσε πως ο Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007. Είπε, μεταξύ άλλων, για τον πρώην υπουργό: «Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ ανά εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί, για να έχει βουλευτική ασυλία».  
http://www.koutipandoras.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: