Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Για άλλη μια φορά δεν κατάφεραν να έχουν συνάντηση με Υπουργό Εργασίας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο εφάπαξ και οι εργαζόμενοι του Athens Ledra.

Το συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδοχείων είχε προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 5 το απόγευμα με σκοπό να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη νέα Υπουργό Εργασίας, κάτι που δεν κατέστη εφικτό, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια και κάνοντας τους συγκεντρωμένους να μιλούν για εμπαιγμό από την κυβέρνηση. Έτσι, προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή.


«Είναι ντροπή για μία νέα υπουργό σε ηλικία να μην σέβεται τους εργαζόμενους και να μην θέλει να συναντηθεί μαζί τους για να ακούσει έστω τα αιτήματα τους και ας διαφωνεί. Μας κλέβουν το εφάπαξ, μας πετάνε από τις δουλειές, δεν μας πληρώνουν, ελαστικές σχέσεις εργασίες. Είμαστε 6 μήνες απλήρωτοι με ένα ξενοδοχείο που δεν θέλουν να το ανοίξουν επίτηδες γιατί υπάρχουν ανταγωνισμοί ανάμεσα σε συμφέροντα και επιχειρηματίες», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Athens Ledra, Μπάμπης Ντότσικας, που τόνισε ότι έχουν γίνει 3-4 προσπάθειες να υπάρξει ραντεβού με τους αρμοδίους και την πολιτική ηγεσία χωρίς αποτέλεσμα.

«Η κ. Αχτσιόγλου είναι στο Υπουργείο και δεν θέλει να μας δει. Ο κ. Νεφελούδης έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις ότι δεν θέλει να δει κανέναν. Αυτό που εισπράττουμε εδώ και μήνες για το εφάπαξ είναι ότι η δικαιοσύνη είναι να μας το τελειώσουν ή ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. Είναι οδυνηρό μία νέα γυναίκα στα 30κάτι να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στους εργαζόμενους της χώρας.

Απέναντι σε αυτή την εργαζόμενη νεολαία που είναι πλειοψηφία στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, που δουλεύει με 2ωρα, με 4ωρα, που δουλεύουν ανασφάλιστοι, απλήρωτοι είναι ντροπή να μη βρίσκει από την ημέρα που ανέλαβε 5 λεπτά να ακούσει τα αιτήματα τους. Αυτό δεν χαρακτηρίζει μόνο την ίδια αλλά και την κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου συζητήθηκε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα του εφάπαξ. Αφού δήλωσαν ότι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού, Τάσου Πετρόπουλου, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.   
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: