Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

KΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Το κλίμα εκφοβισμού που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι της Χίου, ειδικά μετά τα πρόσφατα επεισόδια στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ και καταγγέλουν στοχοποίηση όσων ασχολούνται με το προσφυγικό.
   Το κλίμα εκφοβισμού που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι της Χίου, ειδικά μετά τα πρόσφατα επεισόδια στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ και καταγγέλουν στοχοποίηση όσων ασχολούνται με το προσφυγικό.

Οι δημοσιογράφοι της Χίου, μιλούν στην ΕΡΤ για το πόσο έχει αλλάξει η δουλειά τους με τα επεισόδια γύρω από τους καταυλισμούς προσφύγων. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν πλέον οι δημοσιογράφοι της Χίου όταν έχουν να καλύψουν θέματα που αφορούν τις εντάσεις με το προσφυγικό έχει αλλάξει.


Τους τελευταίους μήνες η παρουσία πολιτών αρχικά «αγανακτισμένων» αλλά σιγά- σιγά με ξεκάθαρο ακροδεξιό προσανατολισμό· στα επεισόδια γύρω από το Κέντρο φιλοξενίας στη Σούδα του Κάστρου έχει κάνει τη δουλειά επικίνδυνη. Στην κάλυψη των επεισοδίων συνήθως είναι αρκετοί μαζί και πάντα υπάρχει ο φόβος για κάποιο επεισόδιο.

Ο Γιάννης Στεβής δημοσιογράφος- μέλος της ΕΣΗΕΑ που τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Χίο, έχει δεχτεί άμεση επίθεση και έχει υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένου ατόμου. Κατά την άποψή του, όσο μένουν ατιμώρητοι θα συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο να δρουν ασύδοτα.

Ο ανταποκριτής της Εφημερίδας των Συντακτών Γ. Παγούδης, δεν διστάζει να αναφερθεί και συγκεκριμένα στα δημοσιεύματά του για το κατά πόσο είναι «άγνωστοι» αυτοί οι άνθρωποι. Τονίζει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει κανείς τη δουλειά του και περιγράφει πως έζησε τα τελευταία επεισόδια παραμονή και ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας.

Στον τρόπο κάλυψης αυτών των γεγονότων, αντιδράσεις υπάρχουν και από τα άτομα που βρίσκονται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Θύμα επίθεσης με συνθήματα έπεσε η εφημερίδα Πολίτης, πρόβλημα με τη λήψη πλάνων αντιμετώπισαν από την τηλεόραση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Περισσότερο είναι ανησυχία και όχι φόβος θα μας πουν. Παρεμβάσεις από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές πρέπει να υπάρξουν, αλλά δουλειά του δημοσιογράφου είναι να μεταδίδει την είδηση και να καταγράφει το ρεπορτάζ, όσο και να ενοχλεί κάποιους.


http://www.ert.gr/apopira-ekfovismou-katangelloun-dimosiografi-tis-chiou-video/ 

ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: