Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Τα καλέσματα Αναρχικών και Αντιεξουσιαστων κατά της επίσκεψης Ομπαμα -RT PLEASE-

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκινά την τελευταία του περιοδεία στο εξωτερικό ως (υπηρεσιακός) πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην ατζέντα αυτής της περιοδείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15 με 21 Νοεμβρίου βρίσκονται η Ελλάδα, η Γερμανία και το Περού, με την Αθήνα να έχει την “τιμή” των εγκαινίων.

Ωστόσο η σημαντική ατζέντα δεν είναι αυτή των χωρών προορισμού αλλά το περιεχόμενο των συζητήσεων, ειδικά σε μια περίοδο που συμπίπτει με την όξυνση των ανταγωνισμών σε Συρία και Ιράν, τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ευρωζώνης αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών-μελών, το επενδυτικό κλίμα στην Γερμανία εξαιτίας της επισφάλειας που δημιουργεί η κατάσταση της Deutsche Bank, κτλ.

Όσον αφορά την Αθήνα, η κυβέρνηση ήδη πανηγυρίζει ότι η επίσκεψη Ομπάμα αφορά τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, το προσφυγικό ζήτημα, την δημοκρατία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ακόμα ότι η εν λόγο επίσκεψη δείχνει βούληση των ΗΠΑ για διευθέτηση του χρέους. Για ανάλογη βούληση του ΔΝΤ και των ΗΠΑ μιλούσε και ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης την περίοδο του δημοψηφίσματος, όταν από την άλλη μεριά του ατλαντικού διέρρεαν υπονοούμενα ότι το δημοψήφισμα δεν είναι παρά δικαίωμα του ελληνικού λαού στην βούλησή του. Έτσι με αντάλλαγμα λίγα “καλά λογάκια” για το χρέος, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να βάλουν στο τραπέζι πολλαπλά ζητήματα. Από την απόλυτη στήριξη σε ένα νέο και σκληροπυρηνικό σχέδιο “Ανάν” για την Κύπρο, μέχρι την περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου, μιας περιοχής που εδώ και καιρό μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας των οξυνόμενων γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων.


Συνεχίζοντας στην Γερμανία, ο Ομπάμα αναμένεται να υπενθυμίσει στην καγκελάριο ότι η ηπιότερη διευθέτηση του προστίμου στην Deutsche Bank ύψους 14δις δολαρίων, πρέπει να συνοδεύεται από τα ανάλογα ανταλλάγματα, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο τραπέζι το θέμα της περαιτέρω απομόνωσης της Ρωσίας και την στάση της Ευρώπης στο ουκρανικό ζήτημα. Μια συζήτηση καθόλου εύκολη αφού για ένα τεράστιο τμήμα της γερμανικής άρχουσας τάξης η Ρωσία αποτελεί μεγάλο εμπορικό και ενεργειακό εταίρο. Τέλος, η επίσκεψη στο Περού αφορά στο “ξεπάγωνα” των διαδικασιών ολοκλήρωσης της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου (TTP), καθώς εκείνες τις μέρες διεξάγεται το συνέδριο του APEC (Σύνοδος Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού).

Σε κάθε περίπτωση η περιοδεία Ομπάμα αφορά την όξυνση των γεωπολιτικών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τον επανασχεδιασμό του χάρτη επιρροής, τους “μεγάλους παίχτες”. Αφορά τις ραγδαίες ανακατατάξεις που επιχειρούνται στην εποχή μας, με μια ιδιαίτερη ένταση εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, όταν ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση και αδυνατεί να αναπαραχθεί, τότε νομοτελειακά στρέφεται στο ξαναμοίρασμα της γης, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Μόνο η ανάπτυξη επαναστατικών κινημάτων μπορεί να αναχαιτίσει την καταστροφική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου, μόνο το “τράβηγμα” κάθε επί μέρους μάχης προς μια επαναστατική προοπτική μπορεί να νοηματοδοτήσει τους αγώνες του σήμερα.

Η επίσκεψη του σφαγέα της μέσης ανατολής Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, αποτελεί μια πρόκληση. Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας “θερμής υποδοχής” είναι για εμάς μονόδρομος.

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΡΧΙΑ!

Σύμπραξη για την διάχυση της επαναστατικής προοπτικής
...................................................................................

Συγκέντρωση - Πορεία ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα



Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του κράτους-τρομοκράτη θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6μμ στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Σύντροφοι/ισσες για την συγκρότηση Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών

.....................................................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Στις 15 και 16 Νεομβρίου ο πολιτικός εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Μπάρακ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, για να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει δείξει στην   εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, απαιτώντας την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλσιτικούς σχεδιασμούς, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του προσφυγικού Η επίσκεψη του πλανητάρχη στη δεδομένη συγκυρία (όπως και του Κλίντον στις 19/11/99) αποτελεί μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τη νεολαία και το εργατικό και  λαϊκό  κίνημα, καθώς θα πραγματοποιηθεί εν όψει του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η εν λόγω κίνηση αποσκοπεί στην προσβολή του αντιδικτατορικού αγώνα και του φοιτητικού κινήματος και στην αντιστροφή  του πραγματικού του περιεχομένου, διότι αποσκοπεί στο να προβληθούν  οι φονιάδες των λαών ως φίλοι και σύμμαχοι για την ελάφρυνση του χρέους, όπως προβάλλεται διαρκώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί είναι οι ίδιοι , οι οποίοι στήριξαν τη ντόπια αστική τάξη από την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και μετά, με αποτέλεσμα να στηθεί το μετεμφυλιακό κράτος διώξεων και τρομοκρατίας. Γιατί είναι αυτοί, οι οποίοι έθεσαν σε εφαρμογή το νατοϊκό σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Προμηθεύς» (Απρίλιος 1967), με πρόσχημα την εξουδετέρωση της κομμουνιστικής απειλής. Υπό αυτή την έννοια, η επίσκεψη Ομπάμα χλευάζει την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού ενάντια στα ευρωατλαντικά συμφέροντα, επιχειρεί να  αποπρασανατολίσει το λαό και τη νεολαία από τα νέα δυσβάστακτα αντεργατικά μέτρα, που πρόκειται να ληφθούν κατά τη διάρκεια της β αξιολόγησης, επιβιβεβαιώνει με τον πιο ωμό τρόπο την αντιδραστική  θέση  «Ανήκουμε στη Δύση», την οποία είχε εκφράσει ο Τσίπρας το 2014 πριν από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ ειρήνης πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των ΗΠΑ – συνεχίζοντας επάξια με τους προηγούμενους Αμερικανούς πλανητάρχες το καθεστώς συστηματικής παραβίασης των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών με δεκάδες δολοφονίες- ως υπεύθυνος για την ενίσχυση του εκτρώματος του ISIS, το ξεκλήρισμα χιλιάδων ανθρώπων, την προσφυγιά, το θάνατο, τις καταστροφές και τη ληστρική εκμετάλλευση και  λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών  ξέχων χωρών,  είναι ανεπιθύμητος τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θα τον υποδεχτούμε, όπως αρμόζει σε ένα φονιά και εχθρό των λαών.

Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισες του επαναστατικού κινήματος, αναρχικούς και κομμουνιστές, ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά ενάντια στην ιμπεριαλιστική φονική μηχανή, που υπηρετεί ο Ομπάμα,  τιμώντας τους αντιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαϊκού κινήματος. Γιατί οι λαοί καθορίζουν την ιστορία τους, τσακίζοντας τον ιμπεριαλισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί από τη μνημονιακή Ελλάδα μέχρι  την ηρωϊκή  αντίσταση στα εδάφη της Παλαιστίνης και την  θυσία του κουρδικού λαού η νίκη των λαών θα σημάνει τον εφιάλτη των ιμπεριαλιστών.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Συζήτηση για την οργάνωση μπλοκ:

Πέμπτη 10/11, 19:00 , ΕΜΠ (κτ.Γκίνη)



Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Κόκκινη γραμμή – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

......................................................

Η καταστροφή του συμπλέγματος της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας είναι ζωτική υπόθεση όλων των εξεγερμένων ανά τη γη. 
   Ως αναρχικοί αναρχικές οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε άμεσα με τα κράτη-έθνη, που λειτουργούν ως μηχανισμοί επιβολής , κατασπαράσσουν τους άθλιους και άθλιες, τους κατατρεγμένους και κατατρεγμένες και καταστέλλουν ό,τι αντιστέκεται απέναντί τους. 
   Αποδομούμε τις εθνικές αφηγήσεις, κάνουμε επίθεση σε όλα τα σύμβολα ηγεμονίας.

Μονός τόπος το παρόν μας  

15 Νοέμβρη, 18:00 στο Πολυτεχνείο. Καλούμε σε αντικρατική πορεία με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα και συμμετέχουμε στο μπλοκ των συντρόφων/ισσων για την συγκρότηση ανοικτής συνέλευσης αναρχικών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΧΙΑ



Μαύρο-Πολύχρωμο 
Αναρχική συλλογικότητα για το οριζόντιο πολύμορφο επαναστατικό κίνημα 

ARMA FORMΑ
Ομάδα βιβλιοθήκης Ζαΐμης 11

Σύντορφοι/ισσες

από  τον χώρο πολύμορφης δράσης αναρχικών, Ζαΐμη 11

..................................

«Αλλά ενδεχομένως το πιο βαθύ ζήτημα που περιβάλλει την απονομή αυτού του βραβείου σε εμένα είναι το γεγονός ότι είμαι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ενός έθνους εν μέσω δύο πολέμων.»

Μπαράκ Ομπάμα, ομιλία παραλαβής του Νόμπελ Ειρήνης, 2009



Έχουν περάσει 17 χρόνια από την 19 Νοέμβρη 1999, την προηγούμενη επίσκεψη Αμερικάνου προέδρου, του Μπιλ Κλίντον, στην Ελλάδα. Στην συμπλήρωση αυτής της επετείου και στο κλείσιμο της θητείας του, ένας ακόμα πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ελλάδα: ο Μπαράκ Ομπάμα.

Είναι αξιοπρόσεκτη η επιλογή και των δυο να έρθουν στην χώρα μας τις ημέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Άλλωστε, μ’ αυτή την ευκαιρία, ο Μπιλ Κλίντον είχε ομολογήσει τότε την εμπλοκή των ΗΠΑ στο πραξικόπημα της 21ης Απρίλη – εξηγώντας μάλιστα ότι «…οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν τα συμφέροντά τους στην διεξαγωγή του ψυχρού πολέμου να κυριαρχήσουν επί του συμφέροντος τους – υποχρέωσης θα έλεγα – να στηρίξουν τη δημοκρατία, η οποία ήταν σε τελική ανάλυση η αιτία για την οποία διεξήγαμε τον ψυχρό πόλεμο…». Μάλιστα, ο Κλίντον (βομβαρδίζοντας παράλληλα την πρώην Γιουγκοσλαβία) έκανε ανάλογες δηλώσεις και για άλλα πραξικοπήματα και επεμβάσεις των ΗΠΑ, κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι εκπρόσωποι του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με την αλαζονεία και τη δύναμη του πλανητάρχη και του νικητή, έρχονται στην Ελλάδα κατά την επέτειο της 17ης Νοέμβρη για να χλευάσουν τον Ελληνικό λαό, να δεχτούν τα χειροφιλήματα από την εκάστοτε κυβέρνηση και να επιβεβαιώσουν ότι και σήμερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ προηγούνται και επιβάλλονται –παντού και με κάθε μέσο.

Θα ήταν ίσως κοινότυπο να επαναλάβουμε την σχέση της ντόπιας άρχουσας τάξης με το Θείο Σαμ: στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά οι ΗΠΑ συνέβαλαν τόσο στην δημιουργία καθ’ εαυτή όσο και στην επιβολή της εξουσίας της αστικής τάξης στη χώρα. Αυτή η σχέση ουδέποτε πέρασε απαρατήρητη από τον ελληνικό λαό, που έφερε στο σώμα του τα σημάδια της αγαστής αυτής συνεργασίας και της αμετάκλητης επιλογής του «ανήκουμε στη Δύση». Όπως επίσης δεν περνούν απαρατήρητα τα εγκλήματα που συνεχίζουν να διαπράττουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών του κόσμου.

Η μνήμη, η γνώση και η αλήθεια είναι ακαταμάχητα όπλα στα χέρια των λαών – και γι’ αυτό οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους επικεντρώνονται (με κλιμακούμενη ένταση την τελευταία εικοσαετία) σ’ αυτόν ακριβώς τον αφοπλισμό. Ειδικά στην Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει επιχειρηθεί η ανάδειξη των ΗΠΑ ως φίλιας δύναμης, η οποία δήθεν αντιπαρατίθεται στη Γερμανία ώστε να βελτιωθεί η (οικονομική) θέση της Ελλάδας. Αυτή η προπαγάνδα στοχεύει στον καλλωπισμό του ρόλου των ΗΠΑ, των φονιάδων των λαών στην περιοχή, αλλά και στην δημιουργία κλίματος ανοχής εκ μέρους του (απελπισμένου κυριολεκτικά) Ελληνικού λαού.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι όλ’ αυτά τα χρόνια οι ΗΠΑ μέσω του Δ.Ν.Τ. (σε συνεργασία φυσικά με την Ε.Ε.) προωθούν τις πιο αντιλαϊκές καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις και βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, εντείνοντας την εκμετάλλευση και ωθώντας μεγάλα κομμάτια εργαζομένων στην ανεργία και κάτω από τα όρια της επιβίωσης. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι εξέφρασαν μέσα από το μαζικό ταξικό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 την οργή και την αντίθεσή τους σ’ αυτή την πολιτική, ο Ομπάμα μέσω του Κλίντον πίεζε και στήριζε την κυβέρνηση να ακυρώσει την λαϊκή ετυμηγορία και να υπογράψει το τρίτο, βαρύτερο μνημόνιο. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη πριν εκλεγεί στην κυβέρνηση έδωσε κι αυτός με τη σειρά του διαπιστευτήρια πίστης στην αδιαπραγμάτευτη υποταγή της Ελλάδας στις ΗΠΑ και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Τώρα και ενώ ήδη ψιθυρίζεται η πιθανή επιβολή νέου, 4ου μνημονίου, η ίδια αυτή Κυβέρνηση, που όπως και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση, προσπαθεί να παρουσιάσει την επίσκεψη Ομπάμα ως δήθεν χείρα βοηθείας για το κούρεμα του χρέους – όμως, ουδείς πείθεται πια. Άλλωστε, η αμερικάνικη κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της για την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και τη νουθεσία «προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις».

Αν σηκώσουμε την κουρτίνα του ψεύδους της κυρίαρχης αφήγησης και της προπαγάνδας των ΜΜΕ, θα διαπιστώσουμε ότι υπό την ηγεσία του Ομπάμα – του πρώτου αφροαμερικάνου προέδρου που με τόσες ελπίδες ως δήθεν προοδευτική εναλλακτική υποδέχθηκε και μεγάλο κομμάτι της «αριστεράς» – οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όχι μόνο εξακολουθούν να είναι οι φονιάδες των λαών, αλλά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και γύρω μας κυλάνε ποτάμια αίματος. Βουλιάζοντας στην οικονομική ύφεση και αντιμέτωπος με νέα μεγαλύτερη κρίση, ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός τρέμει το ενδεχόμενο ανάδυσης ή σταθεροποίησης περιφερειακών οικονομιών, όπως τα κράτη μέλη των BRICS. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ εντείνουν την επιθετικότητα τους προκειμένου αφενός να εξαγάγουν την κρίση προκειμένου να αναθερμαίνεται η κερδοφορία τους και αφετέρου να ανατρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής συνέχισαν την επί δεκαετίες ιμπεριαλιστική παρέμβαση και επίθεση τους, μια ιστορία αίματος και καταστροφής. Ενέτειναν τις επεμβάσεις που είχαν ήδη εξαπολύσει (Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν), πραγματοποίησαν νέες άμεσες ή έμμεσες επεμβάσεις (Λιβύη, Συρία, Υεμένη, Σομαλία), διαλύοντας χώρες, αιματοκυλώντας λαούς και προκαλώντας ποτάμια προσφυγιάς. Διατήρησαν και ενίσχυσαν τις παλιές συμμαχίες τους με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Κατάρ κ.λπ.) καθώς και με το κράτος – τρομοκράτη Ισραήλ. Συμμάχησαν και ενίσχυσαν άμεσα ή έμμεσα τις πιο σκοταδιστικές ισλαμοφασιστικές οργανώσεις που σκόρπισαν το χάος και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Αυτή η στήριξη μετράει δεκαετίες: οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν οργανώσεις προδρόμους του ISIS προκειμένου να χτυπήσουν τη Σοβιετική Ένωση στο Αφγανιστάν (γεγονός που η Χίλαρυ Κλίντον ομολόγησε και χαρακτήρισε ως «εκ του αποτελέσματος αποδοτική επένδυση»). Παρόμοια στήριξη προσφέρουν ακόμη και σήμερα σε αντίστοιχες οργανώσεις όπως η Αλ Νούσρα και άλλα κομμάτια του FSA προκειμένου να πετύχουν την ανατροπή της κυβέρνησης και το διαμελισμό της Συρίας. Αντίστοιχα, οι επεμβάσεις τους σε Ιράκ και Λιβύη είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την παράδοση αυτών των χωρών στη βορά του ISIS, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για την περαιτέρω διάλυση της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής.

Στην Ανατολική Ευρώπη συγκεντρώνουν τεράστιο αριθμό στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων (περιλαμβανομένης της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας) προκειμένου να επιτύχουν περικύκλωση της Ρωσίας, επιδιώκοντας αποσταθεροποίηση. Στο ίδιο πλαίσιο υπό την αρωγή τους πραγματοποιήθηκε το φασιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία, στήριξαν την άνοδο στην εξουσία ακροδεξιών φιλοναζιστικών κομμάτων, χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και επανδρώνουν την εξαπόλυση δολοφονικής εκστρατείας κατά του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας. Η αποσταθεροποίηση και η ένταση ενισχύονται και στις πιο κοντινές περιοχές. Η Τουρκία έχει επέμβει ανοιχτά στρατιωτικά τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ, ενώ ο Ερντογάν επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή ή και ανταλλάγματα για αντιστάθμιση πιθανών απωλειών ανακινεί αμφισβήτηση γύρω από τη συνθήκη της Λωζάνης και επιζητά πόλωση στα Βαλκάνια. Την ίδια ώρα μόνο τυχαία δεν είναι η συζήτηση σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού και η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων, στις οποίες όμως κύριο ρόλο θα διαδραματίσει η πίεση, τα συμφέροντα και οι αποφάσεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα. Με δεδομένες τις βάσεις του ΝΑΤΟ, την παρουσία του 6ου στόλου στο Αιγαίο, τη μετάθεση του Τζέφρευ Πύατ, πρέσβη των ΗΠΑ, απευθείας από την Ουκρανία στην Ελλάδα αλλά και τις δηλώσεις πίστης του πολιτικού προσωπικού της χώρας, είναι προφανές ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως δήθεν «παράγοντα πολιτικής σταθερότητας» στην περιοχή δεν σημαίνει ότι θα αποτελέσει με οποιονδήποτε τρόπο παράγοντα ειρήνης. Σημαίνει, αντίθετα, ότι θα λειτουργήσει ως παράγοντας εξυπηρέτησης και εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ, ότι θα εξασφαλίσει τη δική τους παρουσία, σταθερότητα και ρόλο στην περιοχή σε βάρος του ελληνικού και των λοιπών λαών, αποτελώντας χώρα-προτεκτοράτο για την εξαπόλυση νέων βιαιότερων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και – ποιος ξέρει – ίσως να αναδειχθεί μετά το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, την Ουκρανία κ.λπ. και σε ενδιαφέρουσα γεωστρατηγική σκακιέρα για τα γεωπολιτικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Άλλωστε, είπε ο Μπιλ Κλίντον κατά την επίσκεψή του και επαναλαμβάνουμε για να γίνει εντελώς σαφές «…οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν τα συμφέροντά τους στην διεξαγωγή του ψυχρού πολέμου να κυριαρχήσουν επί του συμφέροντος τους…να στηρίξουν τη δημοκρατία…».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται λοιπόν στην Ελλάδα για να διευθετήσει το ρόλο που προορίζει το ΝΑΤΟ γι’ αυτήν εδώ τη γωνιά των Βαλκανίων. Το «δώρο» του είναι ένα κουτί της Πανδώρας με ακόμη πιο δυστοπικό περιεχόμενο που σχετίζεται με τα άμεσα (στρατιωτικά) συμφέροντα του ευρωαμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό ο Ομπάμα δεν έρχεται σαν φίλος, ούτε καν σαν «μεγάλο αφεντικό» : έρχεται σαν εχθρός και σφαγέας των λαών και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπιστεί…

Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση- Πορεία Τρίτη 15/11 ώρα 17.30 πολυτεχνείο ( Στουρνάρη & Πατησίων).

Κόκκινη Γραμμή - Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

.......................................................


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



Εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση, εγκλεισμός, πόλεμος, ξεριζωμός, λεηλασία της φύσης, θάνατος είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν την πραγματικότητα των πληβειακών στρωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.  Πρόκειται για μια συνθήκη απότοκο του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου κοινωνικής  οργάνωσης και της βίαιης επιβολής των πολιτικών και οικονομικών ελίτ πάνω στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Σήμερα η συνολική συστημική κρίση αναδεικνύει την πλήρη χρεωκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού, που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στις κοινωνικές ανάγκες και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα  περισσότερο από την κυριαρχία του νόμου της ζούγκλας. Μέσα στην ευρύτερη αυτή συνθήκη, η επίθεση της παγκόσμιας κυριαρχίας κλιμακώνεται συνεχώς τόσο εντός του δυτικού κόσμου όσο και στην καπιταλιστική περιφέρεια. Από την μία, συνεχείς πολεμικές επιδρομές και επεμβάσεις (Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ) ως αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του Δυτικού μπλοκ κυριαρχίας (το ελληνικό κράτος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ανισομερούς, στο εσωτερικό της, συμμαχίας)  έναντι τοπικών ή περιφερειακών ανταγωνιστών για τον έλεγχο, την εξουσία και τελικά τη λεηλασία πάνω σε ολόκληρες περιοχές, τους ντόπιους πληθυσμούς και τους φυσικούς πόρους. Από την άλλη, στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων επιχειρείται από τα πάνω να κυριαρχήσει ο φόβος. Το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης μονιμοποιείται μέσω της στρατιωτικοποίησης των κοινωνιών με βάση το πρόσχημα της “ασφάλειας”, ενώ το καθεστώς εξαίρεσης των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φραχτών που δομείται σήμερα για τους “ξένους” αύριο θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει όσους από την εξουσία σημαδευτούν ως περιττοί ή στοχοποιηθούν ως εσωτερικός εχθρός.    



Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για ζητήματα οικονομίας, γεωπολιτικής και διαχείρισης του προσφυγικού έχει στόχο την αταλάντευτη ευθυγράμμιση των πολιτικών της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ στις βασικές γραμμές που καθορίζονται από τα  συμφέροντα της παγκόσμιας ηγεμονίας του δυτικού μπλοκ, στο οποίο οι ΗΠΑ  κατέχουν πρωτοπόρο ρόλο. Με απλά λόγια ζητούμενο αυτών των συναντήσεων δεν είναι μόνο η απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, και η αμέριστη υποστήριξη και συνεισφορά του στους σχεδιασμούς που γίνονται ώστε να διατηρηθεί η ηγετική θέση του δυτικού μπλοκ εξουσίας στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο, αλλά και η δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – όπως και της εκάστοτε κυβέρνησης - να πειθαρχήσει την κοινωνία στη βαρβαρότητα του πολέμου και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

  Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, παραμονή της 17ης Νοέμβρη και κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου, έρχεται να εξυπηρετήσει τις διαχρονικές επιδιώξεις της εξουσίας για την επικράτηση της λήθης ενάντια στην κοινωνική και ταξική μνήμη. Επιδιώξεις που όμως αποτελούν αυταπάτη για τους κυρίαρχους όσο οι κοινωνικοί, πολιτικοί και ταξικοί αγώνες κρατούν ανοιχτό τον δρόμο της ανατροπής του υπάρχοντος και της δημιουργίας μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.   



Στης 15 Νοέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία κράτους και κεφάλαιου, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους από τα κάτω όλου του κόσμου, στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους που με αξιοπρέπεια αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και σε όλους όσοι εξεγείρονται και αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 Στέλνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης στα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια στις ΗΠΑ, τους μαύρους Αμερικανούς που υφίστανται τη ρατσιστική αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία, τους εργαζόμενους που με μαζικές απεργίες αγωνίζονται ενάντια στους μισθούς πείνας, τους  εξεγερμένους των φυλακών ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και το καθεστώς της σύγχρονης σκλαβιάς. 

Στέλνουμε το μήνυμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αναρχικούς και κομμουνιστές συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην Τουρκία που μάχονται τον ολοκληρωτισμό του κράτους και του κεφαλαίου, όπως και στους Κούρδους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολεμούν για την αυτοοργάνωση των κοινοτήτων τους.



ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ -ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ



ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 15 Νοέμβρη, 5.30 μ.μ., ΕΜΠ (Πατησίων & Στουρνάρη)



Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση
...............................
Η ΑΔΥΕ στηρίζει και καλεί στην πορεία "υποδοχής" ενός εκ των πρόσφατων σφαγέων της Μέσης Ανατολής, Μπάρακ Ομπάμα, όπως ακριβώς του αρμόζει, την Τρίτη 18.00 στο Πολυτεχνείο.



Επίσης, καλούμε στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, η οποία, χωρίς να χάνει την ιστορική της σημασία, ανανοηματοδοτείται από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Το κίνημα οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να μη αφήσει ούτε εκατοστό ελεύθερου χώρου στους φασίστες, κρατικούς και παρακρατικούς.



Η ΑΔΥΕ θα παραμείνει κλειστή την Τρίτη 15/11 και την Πέμπτη 17/11.



Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων
....................................

Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της αποδόμησης. Η ακροδεξιά ανεβαίνει στην Ευρώπη ενώ παρατηρούμε ένα σκηνικό επεμβάσεων και πραξικοπημάτων στη Μέση Ανατολή, στον Ειρηνικό, στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Οι συνθήκες στο σήμερα είναι ξεκάθαρα δυσμενείς. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν του 1973, όμως, οι όροι που αντιμετώπισαν οι τότε ”350 ονειροπόλοι και τυχοδιώκτες” ήταν ακόμα πιο σκληροί. Η Χούντα είχε εξαπλωθεί σε όλο το κοινωνικό περιβάλλον τσακίζοντας την κάθε παραμικρή υποψία αντίστασης.

Οι αγωνιστές, βασιζόμενοι στη φλόγα του αγώνα, πλημμυρισμένοι με αποφασιστικότητα και εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και τα κενά που παρουσιάστηκαν στο αστικό στρατόπεδο ύψωσαν μία αντικαθεστωτική άρνηση και έριξαν για άλλη μία φορά, μετά το ’44, το σπόρο μιας διαφορετικής προοπτικής.

Σήμερα ο συμβολισμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ακόμα πιο σημαντικός. Με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα, είναι καθήκον του ταξικού κινήματος να αρπάξει την ευκαιρία, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να πάει παρακάτω.

Συνεχίζουμε στα μισά του δρόμου που έμεινε η εξέγερση του ’73. Την επόμενη φορά να μη μείνουμε στην άρνηση και στην αμφισβήτηση. Να πάμε βήματα παρακάτω και να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα λυτρωτικά οράματα της Ισότητας, της Αδερφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης.

-Διαδήλωση για την επίσκεψη Ομπάμα την Τρίτη, 15/11, 5μμ Πολυτεχνείο 
-Διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνειου την Πέμπτη, 17/11, 3μμ πλ. Κλαυθμώνος
.................................................................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ | ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό, οικονομία.

Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών, οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της επίθεσης της στους φτωχούς και τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα – ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016

ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» – μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

 ...................................................

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκινά την τελευταία του περιοδεία στο εξωτερικό ως (υπηρεσιακός) πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην ατζέντα αυτής της περιοδείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15 με 21 Νοεμβρίου βρίσκονται η Ελλάδα, η Γερμανία και το Περού, με την Αθήνα να έχει την “τιμή” των εγκαινίων.

Ωστόσο η σημαντική ατζέντα δεν είναι αυτή των χωρών προορισμού αλλά το περιεχόμενο των συζητήσεων, ειδικά σε μια περίοδο που συμπίπτει με την όξυνση των ανταγωνισμών σε Συρία και Ιράν, τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ευρωζώνης αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών-μελών, το επενδυτικό κλίμα στην Γερμανία εξαιτίας της επισφάλειας που δημιουργεί η κατάσταση της Deutsche Bank, κτλ.

Όσον αφορά την Αθήνα, η κυβέρνηση ήδη πανηγυρίζει ότι η επίσκεψη Ομπάμα αφορά τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, το προσφυγικό ζήτημα, την δημοκρατία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ακόμα ότι η εν λόγο επίσκεψη δείχνει βούληση των ΗΠΑ για διευθέτηση του χρέους. Για ανάλογη βούληση του ΔΝΤ και των ΗΠΑ μιλούσε και ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης την περίοδο του δημοψηφίσματος, όταν από την άλλη μεριά του ατλαντικού διέρρεαν υπονοούμενα ότι το δημοψήφισμα δεν είναι παρά δικαίωμα του ελληνικού λαού στην βούλησή του. Έτσι με αντάλλαγμα λίγα “καλά λογάκια” για το χρέος, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να βάλουν στο τραπέζι πολλαπλά ζητήματα. Από την απόλυτη στήριξη σε ένα νέο και σκληροπυρηνικό σχέδιο “Ανάν” για την Κύπρο, μέχρι την περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου, μιας περιοχής που εδώ και καιρό μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας των οξυνόμενων γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων.

Συνεχίζοντας στην Γερμανία, ο Ομπάμα αναμένεται να υπενθυμίσει στην καγκελάριο ότι η ηπιότερη διευθέτηση του προστίμου στην Deutsche Bank ύψους 14δις δολαρίων, πρέπει να συνοδεύεται από τα ανάλογα ανταλλάγματα, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο τραπέζι το θέμα της περαιτέρω απομόνωσης της Ρωσίας και την στάση της Ευρώπης στο ουκρανικό ζήτημα. Μια συζήτηση καθόλου εύκολη αφού για ένα τεράστιο τμήμα της γερμανικής άρχουσας τάξης η Ρωσία αποτελεί μεγάλο εμπορικό και ενεργειακό εταίρο. Τέλος, η επίσκεψη στο Περού αφορά στο “ξεπάγωνα” των διαδικασιών ολοκλήρωσης της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου (TTP), καθώς εκείνες τις μέρες διεξάγεται το συνέδριο του APEC (Σύνοδος Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού).

Σε κάθε περίπτωση η περιοδεία Ομπάμα αφορά την όξυνση των γεωπολιτικών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τον επανασχεδιασμό του χάρτη επιρροής, τους “μεγάλους παίχτες”. Αφορά τις ραγδαίες ανακατατάξεις που επιχειρούνται στην εποχή μας, με μια ιδιαίτερη ένταση εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, όταν ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση και αδυνατεί να αναπαραχθεί, τότε νομοτελειακά στρέφεται στο ξαναμοίρασμα της γης, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Μόνο η ανάπτυξη επαναστατικών κινημάτων μπορεί να αναχαιτίσει την καταστροφική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου, μόνο το “τράβηγμα” κάθε επί μέρους μάχης προς μια επαναστατική προοπτική μπορεί να νοηματοδοτήσει τους αγώνες του σήμερα.

Η επίσκεψη του σφαγέα της μέσης ανατολής Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, αποτελεί μια πρόκληση. Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας “θερμής υποδοχής” είναι για εμάς μονόδρομος.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 18.00 Πολυτεχνείο

Στηρίζουμε το μπλοκ των συντρόφων/ισσων για την συγκρότηση ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΡΧΙΑ!

Σύμπραξη για την διάχυση της επαναστατικής προοπτικής
.......................................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ



Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό,  οικονομία.

 Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

 Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση  των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών,  οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική  θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως  πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της  επίθεσης  της στους φτωχούς και  τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς  συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί  νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας  εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα - ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

 Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

 Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016







ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» - μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

...............................................

Καλώς ήρθες στην Αθήνα Ομπάμα

Κοινή δημόσια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα από το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ (Αθήνα)και την “Συλλογικότητα πρώην- Εργαζομένων” Crimethinc (ΗΠΑ)

Σήμερα 14 Νοεμβρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φτάνει στην Ελλάδα. Οι συλλογικότητες μας καλούν τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την Ελλάδα κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται  για την ελευθερία να συμμετάσχει στη διαδήλωση το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 στους δρόμους της Αθήνας με έναρξη το Πολυτεχνείο στις 5.30 μ.μ.μ.

Το γεγονός ότι ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του αποκτά έντονους συμβολισμούς. Τα Βαλκάνια έχουν υπηρετήσει ως εργαστήριο πειραμάτων για το νεοφιλελευθερισμό και τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ από τα τέλη του 20ου αιώνα. Η Ελλάδα ειδικότερα έχει υποστεί στις μέρες μας ένα παγκόσμιο πείραμα εφαρμογής μοντέλων διαχείρισης κρίσεων και κοινωνικής καταπίεσης. Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει όλο και πιο κοντά, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Ουκρανία και την Τουρκία, τα Βαλκάνια αναμένεται να εξυπηρετήσουν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως ουδέτερη ζώνη, ενώ θα υπομένουν την ίδια κακοποίηση με όλη την υπόλοιπη περιφέρεια.

Τώρα που η ψευδαίσθηση της καθολικής οικονομικής ανάπτυξης έφτασε στο τέλος της μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η νέα τάξη πραγμάτων θα σταθεροποιηθεί μόνο με τις κενές υποσχέσεις των πολιτικών και την ωμή βία της αστυνομίας και του στρατού: με τα ψηφοδέλτια και τις σφαίρες. Η ουδέτερη ζώνη γίνεται όλο και μικρότερη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαιρούνται από αυτή την διαδικασία-η ίδια Εθνοφρουρά που περιπολεί απόψε στο Ιράκ έχει ήδη παραταχθεί και στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Τώρα είναι η ώρα να πολεμήσουμε, πριν η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Εκφράζοντας σοκ και οργή για την εκλογή του Donald Trump, πολλοί στην Αριστερά έχουν αποκρύψει τη συστημική φύση του προβλήματος. Με την ανάληψη δράσης ενάντια στον Μπάρακ Ομπάμα, τον αγαπημένο πρόεδρο των Δημοκρατικών της ΗΠΑ, δείχνουμε ότι η αντίθεσή μας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου εκπρόσωπου, αλλά εναντίον του κράτους και του ίδιου του καπιταλισμού. Στους πρόσφατους μετεκλογικούς λόγους τους, η Χιλαρι Κλίντον και ο Ομπάμα μίλησαν για μια “ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» σε έναν άνθρωπο που έχουν οι ίδιοι χαρακτηρίσει ως ακατάλληλο να κυβερνήσει, αποκαλύπτοντας τη σύμπραξη των φιλελεύθερων που με σκοπό να διατηρήσουν τη λειτουργία του κράτους είναι πρόθυμοι να παραδώσουν την εξουσία ακόμη και στα χέρια των απροκάλυπτων φασιστών από το να αποδεχθούν την ανάδυση της πραγματικής ελευθερίας.

Πράγματι, ως υποψήφιος της δήθεν “Ελπίδας” και της “Αλλαγής”, ο Ομπάμα όχι μόνο διέσωσε τις δομές εξουσίας, αλλά και έπεισε πάρα πολλούς ανθρώπους που υπομένουν την πιο στοχευμένη επίθεση από το σύστημα να επενδύσουν περισσότερη ακόμα πίστη και πόρους σε αυτές τις δομές- οι οποίες τώρα θα χρησιμοποιηθούν για να τους καταπιέσουν πιο επιθετικά από ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έχουμε απορρίψει τις ψεύτικες λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουμε ότι η φήμη του Ομπάμα ως “καλός” πολιτικός τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο για αυτούς που φιλοδοξεί να προστατεύσει. Εκείνοι που υπόσχονται έναν νεοφιλελευθερισμό «χωρίς αποκλεισμούς» σήμερα, είναι αυτοί που ανοίγουν τον δρόμο για τον αυριανό φασισμό.

Ο Ομπάμα έχει απελάσει δυόμιση εκατομμύρια ανθρώπους, ίσο αριθμό με όσους έχουν απελάσει όλοι μαζί οι Πρόεδροι των ΗΠΑ ολόκληρο τον 20ο αιώνα, μετατρέποντας το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική σε ένα απέραντο κέντρο κράτησης για τους πληθυσμούς που για τον καπιταλισμό δεν έχουν καμία χρήση. Ακριβώς όπως δρουμε σε αλληλεγγύη με εκείνους που στοχεύονται από τη λεγόμενη “προσφυγική κρίση”, μια κρίση που επιβάλλεται από την ύπαρξη των συνόρων και των πολέμων που είναι ενδημικοί στον καπιταλισμό, δρούμε εναντίον Ομπάμα σε αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους του Μεξικού, της Νικαράγουας, της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και όλου του κόσμου. Αν δεν γκρεμίσουμε μαζί τα σύνορα που φυλακίζουν άλλους ανθρώπους σήμερα, ποίοι θα ενωθούν μαζί μας για να γκρεμίσουμε αύριο τα σύνορα και τους φράχτες που κρατάνε εμάς φυλακισμένους;

Ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος, ο Ομπάμα έχει υπηρετήσει την ατζέντα όσων θέλουν να δοθεί η εντύπωση ότι η ρατσιστική “λευκή υπεροχή” είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Ωστόσο, στο πλαίσιο της βασιλείας του, ένα εκατομμύριο μαύροι λιώνουν στις φυλακές, ενώ η αστυνομία δολοφονούσε ατιμώρητη έναν μαύρο στους δρόμους των Η.Π.Α. κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουμε δει πολεμιστές αμερικανικών ιθαγενικών πληθυσμών να δέχονται επιθέσεις από την ίδια αστυνομία για την υπεράσπιση του νερού που δίνει ζωή στις κοινότητές τους. Εμπνευσμένοι από τους θαρραλέους μαχητές και τις μαχήτριες του Φέργκιουσον, της Βαλτιμόρης, του Oakland, και του Standing Rock, έχουμε ως στόχο να καταφέρουμε και εμείς ισχυρά χτυπήματα κατά του ρατσισμού, των φυλακών και της αστυνομίας παντού.

Φυσικά αυτοί οι αγώνες δεν θα ολοκληρωθούν όταν ο Ομπάμα φύγει από την Ελλάδα, ούτε όταν θα εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο. Ως Πρόεδρος της πιο ηγεμονικής κρατικής εξουσίας της εποχής μας, ο Ομπάμα προσωποποιεί όλες τις διαπλεκόμενες και αμοιβαία ενισχυόμενες ιεραρχίες που διαχωρίζουν την ανθρωπότητα -την ιδιοκτησία, την ιθαγένεια, τους ρόλους των δύο φύλων, καθώς και κάθε άλλη μορφή εξουσίας- και όμως, ακόμη και ο ίδιος, δεν είναι τίποτα άλλο πάρα ένα γρανάζι σε μια πολύ μεγαλύτερη μηχανή. Όταν αντικατασταθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, τα οικονομικά συμφέροντα που κρατούσαν τα νήματα της διακυβέρνησης του και καθόριζαν τις επιλογές του θα προχωρήσουν αξιοποιώντας τον Donald Trump με τους ίδιους βασικούς στόχους, έστω και μέσω μιας πιο απροκάλυπτα βίαιης στρατηγικής, κατάλληλης για αυτούς τους χρόνους που μας περιμένουν.

Από μεριάς μας και εμείς επίσης, πρέπει να ανανεώσουμε τις στρατηγικές μας. Σήμερα, όλο και λιγότεροι άνθρωποι διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές, το κόμμα, ή το κράτος θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όταν παίρνουμε μέτρα εναντίον πολιτικών σαν τον Ομπάμα, δεν πρέπει να κατανοούμε τους εαυτούς μας ως συμμέτοχους σε μια απλή διαμαρτυρία. Δεν  επιδιώκουμε απλά να αποκτήσουμε δύναμη με μαχητικά μέσα. Αναπτύσσουμε μορφές αυτο-άμυνας, προκειμένου να δημιουργήσουμε απελευθερωμένους χώρους στους οποίους μπορούμε να πειραματιστούμε με τους δικούς μας τρόπους για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες, άμεσα, αντί άλλοι να υποβάλλουν τις ζωές μας σε πειράματα.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες, να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα παντού, να ανοίξουμε χώρους, στέκια, καταλήψεις, σημεία συνάντησης, να καταλάβουμε και να απελευθερώσουμε τον δημόσιο χώρο, να ανοίξουμε συζητήσεις, να οργανώσουμε διαδηλώσεις, να παράγουμε ελεύθερη τροφή, στέγη και κουλτούρα για όλους, σκέψη χειραφέτησης και δράσεις απελευθέρωσης, να συμμετάσχουμε στις κοινωνικές δομές του κινήματος, να σπάσουμε την απάθεια και την ιδιώτευση.

Τα χτυπήματα που θα καταφέρουμε εδώ στην Ελλάδα θα ακουστούν σε όλο τον κόσμο, από τις υπόλοιπες περιφέρειες έως την καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μαζί, από όλες τις πλευρές του πλανήτη, να γίνουμε ακυβέρνητοι.

Για τον διεθνή συντονισμό και την παγκόσμια Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στο κράτος και τον παγκόσμιο καπιταλισμό.

Για την Αναρχία, την αέναη επανεφεύρεση των σχέσεών μας με σκοπό την άσκηση της ελευθερίας

Για την Ελευθερία, τη συλλογική ικανότητα να εκπληρώσουμε τις τεράστιες δυνατότητές μας με τους δικούς μας όρους



Κοινή διεθνής ανακοίνωση
Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες] / Αθήνα http://voidnetwork.gr
και Crimethinc Ex Workers Collective (USA)

.........................................................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ



Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό,  οικονομία.

 Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

 Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση  των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών,  οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική  θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως  πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της  επίθεσης  της στους φτωχούς και  τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς  συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί  νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας  εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα - ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

 Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

 Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016







ΣΥΓΚEΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» - μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

.........................................................



ΠΡΕΖΑ TV
14-11-2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια: