Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ SITES

«ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»: Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου». Συνεχίζουν με στάσεις εργασίας αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή και κλιμακώνουν με νέα απεργία το Σάββατο, απαιτώντας την ανάκληση απολύσεων, την κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων, τη μονιμοποίησή τους κ.ά.
«CYTA»: Σε 4ωρη στάση εργασίας (12.00 - 16.00) προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη «Cyta», απαιτώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση απολύσεων, την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

ΙΓΜΕ: 3ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του και διεκδικώντας λύση στα ζητήματα της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου, για προσλήψεις προσωπικού και αποφυγή κατασχέσεων από εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Παρέμβαση για μια ακόμα φορά έκανε τη Δευτέρα στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενάντια στην απόλυση έξι εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις. Το συνδικάτο αναφέρει ότι μετά την παρέμβαση η δήμαρχος δήλωσε ότι «αποδέχεται το αίτημά μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στην επαναπρόσληψή τους». Καταγγέλλει επίσης την πλειοψηφία του σωματείου στο δήμο, «που αντί να αντιδράσει στις απολύσεις των συναδέλφων έλαμψε διά της απουσίας της».
ΗΣΑΠ: Συνεχίζει τις στάσεις εργασίας το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, σήμερα (12.00 - 16.00) και την Παρασκευή (21.00 έως τη λήξη της βάρδιας).
ΟΜΙΛΟΣ «ALDEMAR»: Παρέμβαση στα τρία ξενοδοχεία του ομίλου «Aldemar» στο Ηράκλειο με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Το αίτημα τέθηκε στους διευθυντές των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η Επιτροπή κάλεσε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε συμπόρευση μαζί της.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Στάση εργασίας, την Παρασκευή 2/12, από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, κήρυξε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας, αντιδρώντας στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, του Δήμου Λαμίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, η οποία εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, να κρατήσουν τη μέρα εκείνη τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, εφαρμόζοντας την αποκαλούμενη «λευκή νύχτα». Παράλληλα, το Σωματείο καλεί τους εργαζομένους σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/12, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για το συντονισμό της δράσης το επόμενο διάστημα.
ΛΑΡΙΣΑ: Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με παρέμβασή της στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τη Δευτέρα 28/11, έθεσε για συζήτηση υπόμνημα που αναφέρεται στα αιτήματά του για το πρόβλημα της ανεργίας, ζητώντας στήριξη σε όσα απ' αυτά εμπλέκεται και η Περιφέρεια, αλλά και για τα γενικότερα. http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: