Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΑΠΟ 1/1/2017 ΒΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκίνησαν και φθάνουν στα σούπερ μάρκετ οι νέες τιμολογήσεις των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας καφέ που θα ισχύσουν από 4 Ιανουαρίου οπότε και θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες καμία εταιρεία δεν αντέχει να απορροφήσει την αύξηση που προκαλείται από την επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό φόρο εισαγωγής στον καφέ.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα υπάρξει επιβάρυνση ύψους 2 ευρώ το κιλό για τον ωμό (σ.σ. τον πράσινο) καφέ, 3 ευρώ το κιλό για τον καβουρδισμένο και 4 ευρώ το κιλό για τον στιγμιαίο. Από την εξέλιξη αυτή η κατηγορία του καφέ ο οποίος πλήττεται περισσότερο από την επιβολή του φόρου είναι ο ελληνικός καθώς χρειάζεται περισσότερη πρώτη ύλη για να παραχθεί. Έτσι στις αρχές του νέου έτους οι τιμές στο ράφι θα είναι κατά 25% - 30% για τον ελληνικό καφέ, 15% -20% για τον στιγμιαίο καφέ (σ.σ. τύπου Nescafe) και τις κάψουλες καφέ ενώ στον εσπρέσσο οι νέες τιμές πώλησης στο σούπερ μάρκετ θα διαμορφωθούν κατά 20% έως 25% ακριβότερα.

Συγκεκριμένα η συσκευασία των 200 γραμμαρίων του ελληνικού καφέ θα πάει περίπου στα 3 ευρώ από 2,30 ευρώ που είναι σήμερα του ενώ στην συσκευασία του στιγμιαίου (200 γρ.) θα διαμορφωθεί πάνω από 7 ευρώ από 6 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή. . http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ! ΠΙΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΩΡΑ!