Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 237 ΔΙΣ. ΔΟΛ. ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 2016 ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Σε μια χρονιά κατά την οποία οι λαϊκιστές ψηφοφόροι αναδιαμόρφωσαν την εξουσία και την πολιτική σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι πλουσιότεροι άνθρωποι κλείνουν το έτος έχοντας 237 δισ. δολάρια περισσότερα από ότι στην αρχή του 2016, αναφέρει το Bloomberg.

Εν μέσω απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα στην αρχή του έτους, της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit στα μέσα της χρονιάς και της εκλογής του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ προς το τέλος της χρονιάς, οι μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου αυξήθηκαν, παρά τις μεγάλες αυξομειώσεις, κατά 5,7% στα 4,4 τρισ. δολάρια μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.


Τα περισσότερα κέρδη είχε ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 11,8 δισ. δολάρια φέτος. Ο Αμερικανός επενδυτής ανέκτησε τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο δύο ημέρες μετά το ράλι που πυροδότησε η νίκη του Τραμπ και που αύξησε την περιουσία του Μπάφετ κατά 19% σε 74,1 δισ. δολάρια για το σύνολο του έτους.

Στη λίστα με τη μεγαλύτερη αύξηση της προσωπικής περιουσίας οι Αμερικανοί καταλαμβάνουν τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις. 

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 91,5 δισεκ. δολάρια, και ο μεγιστάνας του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ.

Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE είναι ο μοναδικός μη Αμερικανός ανάμεσα σε αυτούς με τις πέντε καλύτερες επιδόσεις, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 7,1 δισ. δολάρια στα 38,9 δισ. δολάρια. 

Ο Γκέιτς παρέμεινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο καθ’ όλη τη χρονιά. 

Ο Αμάνθιο Ορτέγα, ο πλουσιότερος στην Ευρώπη και ιδρυτής της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, ήταν στη δεύτερη θέση του δείκτη για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς μέχρι που ο Μπάφετ κατέλαβε τη θέση του τον Νοέμβριο. Ο Ορτέγα, του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 1,7 δισεκ. δολάρια το 2016, είναι ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο με 71,2 δισεκ. δολάρια.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2016

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα πάρουν σύνταξη όμως, θα πληρώνουν εισφορές αλληλεγγύης.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ "ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ" ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ (ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΠΟΓΚΟΣΜΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΜΑΣΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ (ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ) ΔΟΛ.
ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ.
ΒΡΕ ΓΛΟΙΩΔΗ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΣΟΝΟΦΑΣΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΖΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΤΑΙΖΟΣΑΣΤΕ?
ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΛΑΙΚΙΣΤΗ", ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.