Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2016

326 ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ Α'ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ FACEBOOK.
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ"΄...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΑ.
Ο αριθμός των αιτήσεων που έλαβε το Facebook από τις Αρχές για να παραδώσει δεδομένα χρηστών φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα αιτήματα άρσης απορρήτου που δέχθηκε το Facebook το 2016 από κυβερνήσεις, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας που μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη από το link που υπάρχει στο τέλος της δημοσίευσης.


Το Facebook αποκάλυψε όλα τα National Security Letters (Εθνικές Επιστολές Ασφάλειας ή NSL) που έλαβε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για να παραδώσει τις προσωπικές πληροφορίες συγκεκριμένων χρηστών σε κυβερνήσεις και διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Home / /inet / Πόσα αιτήματα άρσης απορρήτου δέχθηκε το Facebook από Ελλάδα
Πόσα αιτήματα άρσης απορρήτου δέχθηκε το Facebook από Ελλάδα
Giorgos /inet Δεκέμβριος 22, 2016 9:48 μμ
 Print Friendly Version of this page facebookPrint Get a PDF version of this webpage facebookPDFΟ αριθμός των αιτήσεων που έλαβε το Facebook από τις Αρχές για να παραδώσει δεδομένα χρηστών φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα αιτήματα άρσης απορρήτου που δέχθηκε το Facebook το 2016 από κυβερνήσεις, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας που μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένη από το link που υπάρχει στο τέλος της δημοσίευσης.

Το Facebook αποκάλυψε όλα τα National Security Letters (Εθνικές Επιστολές Ασφάλειας ή NSL) που έλαβε το πρώτο εξάμηνο του 2016 για να παραδώσει τις προσωπικές πληροφορίες συγκεκριμένων χρηστών σε κυβερνήσεις και διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.facebook facebook

Οι πληροφορίες που ζητούνται στο NSL συμπεριλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και τα αρχεία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συναλλαγών που σχετίζονται με το εν λόγω άτομο. Ωστόσο, το Facebook δεν είχε την υποχρέωση να παρέχει το περιεχόμενο των επικοινωνιών του ατόμου.

Το σύνολο των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα λογαριασμών του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αυξήθηκαν κατά 27% σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Από 46.710 αιτήσεις ο αριθμός έφτασε αισίως στις 59.229 αιτήσεις.
Η πλειοψηφία των αιτήσεων, (περισσότερες από το 40 τοις εκατό), προερχόταν από τις Αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ. Ακολουθεί η Ινδία με 10,8 τοις εκατό, και το Ηνωμένο Βασίλειο που ήρθε τρίτο με 9,2%.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας κατατάσσονται επίσης πολύ υψηλά αφού το ποσοστό τους αντιπροσωπεύει το 6,4 τοις εκατό και 6,2 τοις εκατό του συνόλου αντίστοιχα.

Χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία ήταν απούσες από τη λίστα καθώς το Faceboοk έχει απαγορευτεί.

Η Ελλάδα τώρα σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας, ζήτησε δεδομένα για 398 χρήστες του Faceboοk και τα 84 από αυτά τα αιτήματα χαρακτηρίστηκαν επείγοντα. Από τα 398 αιτήματα που έλαβε το Faceboοk, εξυπηρέτησε τα 326.
https://govtrequests.facebook.com/country/Greece/2016-H1/
https://govtrequests.facebook.com/
https://secnews.gr/151997/facebook-national-security-letters-2016/
ΠΡΕΖΑ TV
26-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: