Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΧΑΣΙΣ

Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Φινλανδίας ο πρώην επικεφαλής του τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών του Ελσίνκι, καθώς κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. 
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 59χρονος Γιάρι Αάρνιο είχε σημαντικό ρόλο στη διακίνηση περίπου 800 κιλών χασίς, που έγινε το 2011 και το 2012 από την Ολλανδία προς την Φινλανδία, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας YLE.

Ο Αάρνιο απολύθηκε το 2013, μετά από 30χρονη πορεία στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και καταγγελίες περί παρέμβασής του στην έρευνα της προαναφερόμενης υπόθεσης, με σκοπό να καλυφθούν τα μέλη του κυκλώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν τα ΜΜΕ της χώρας τον χαρακτήριζαν ως τον πιο "διάσημο αστυνομικό" της Φινλανδίας.
Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο Αάρνιο είχε "απερίσκεπτα" καταχραστεί τη θέση του και ήταν ένοχος για σοβαρό παράπτωμα, σημείωσε το YLE. Ο ίδιος πάντως, εξ αρχής αρνείται τις κατηγορίες.
Πηγή: France24

http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2016

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΤΟΥς ΔΙΚΟΥς ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ