Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΑΕΔ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΤΗΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακριβώς στην κατεύθυνση της γενικευμένης ευελιξίας στην οποία η κυβέρνηση ρίχνει όλο και περισσότερους εργαζόμενους, εξασφαλίζοντας φτηνό και σχετικά πιο έμπειρο εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανακυκλώνοντας ταυτόχρονα και ένα σημαντικό αριθμό ανέργων, ανακοινώθηκαν χτες δύο νέα προγράμματα από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
Το πρώτο απευθύνεται σε 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, και αφορά στη συμμετοχή στο ολιγόμηνο πρόγραμμα «κατάρτισης, πιστοποίησης και απασχόλησης» σε «κλάδους αιχμής» της ελληνικής οικονομίας (όπου ως «κλάδοι αιχμής», βέβαια, ορίζονται αυτοί που ιεραρχεί το κεφάλαιο, με βάση τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» για την κερδοφορία του). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, η υποβολή των αιτήσεων για το οποίο αρχίζει από αύριο, ανέρχεται σε 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των «επιταγών κατάρτισης» (training vouchers) και αφορά συνολικά 60 ειδικότητες σε 10 κλάδους της οικονομίας.

Μετά το πέρας του 5μηνου της «επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης», σύμφωνα με πληροφορίες, εξασφαλίζεται νέα επιχορήγηση για επιχειρήσεις που θα προβούν σε 6μηνες προσλήψεις ανέργων μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται στο 45% του συνόλου των συμμετεχόντων (10.000 άτομα).
Το δεύτερο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χτες και θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, χωρίς να ανακοινώνεται για την ώρα το ύψος της επιχορήγησης, ούτε οι όροι και η διάρκεια της απασχόλησης.  http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: