Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ

Κάποιοι στο χειμαζόμενο ΔΟΛ έχουν φτιάξει το δικό τους παραμύθι συνωμοσιολογίας εξακολουθώντας να πιστεύουν ότι για το χάλι του αφεντικού και της εταιρείας του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε σχέδιο ...εξόντωσης! Το σχέδιο αυτό μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε καταστρώσει με βουλευτές (εξεταστική για δάνεια), τραπεζίτες (που είναι φίλοι του Νίκου Παππά), κατασκευαστές (που αποτελούν τα νέα τζάκια), το ασφαλιστικό (που επίτηδες ήθελε να στερήσει από τους δημοσιογράφους το ταμείο τους) και τέλος με την «δήθεν» προσπάθεια να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπία. Μάλιστα στην προσπάθεια να πούνε στο ραδιόφωνο κάτι έστω κάπως επικριτικό και για το αφεντικό τους σημείωσαν: «Έχουν κάνει τραγικά λάθη κι αυτοί αν ήταν λάθη και κάποια από αυτά(!)»

Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι αυτή τη θεωρία συνωμοσίας την πιστεύουν. Πιστεύουν ότι το ΤΧΣ, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι βουλευτές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ακόμα και κάποιοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης έχουν συμφωνήσει να κλείσουν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ. Με δυο λόγια  γνωρίζουν δηλαδή από την πολύχρονη πείρα τους ότι κάπως έτσι προφανώς λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Διότι θα είναι κάπως υπερβολικό να πιστεύουν ότι αυτό το «διεφθαρμένο» κράτος το έφτιαξε μέσα σε ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας παλιότερα τις διατύπωναν (όχι βέβαια οι εργαζόμενοι) αλλά οι εκδότες που τίναξαν στον αέρα τις επιχειρήσεις τους το 2011,το 2012, το 2013 και το 2014.


Και εκείνοι όμως και οι σημερινοί οπαδοί παρόμοιων θεωριών δεν μπορούν να εξηγήσουν φυσικά το πώς είναι δυνατόν να ισχύουν οι ισχυρισμοί περί «δόλιας κυβερνητικής μεθόδευσης σε κλείσιμο» και για ΜΜΕ που υποστηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση (τότε τα ΝΕΑ, σήμερα η ΑΥΓΗ) και παρ' όλα αυτά αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς. Δεν κατανοούν καν την οικονομική κρίση προκειμένου να αποδείξουν ότι υπάρχει τρομερό «σχέδιο» εξόντωσης της πολυφωνίας ίσως όχι άμεσης όπως κάνει για παράδειγμα ο Ερντογάν αλλά έμμεσης όπως έκανε πρώτα ο Παπανδρέου, μετά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και σήμερα ο Τσίπρας!

Ολα αυτά και πριν και τώρα είναι απλά γελοία. Αν οι εκδότες δεν είχαν πάρει δάνεια αέρα, αν είχαν φροντίσει όχι τις προσωπικές τους επιδιώξεις και την πολυτέλεια αλλά τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους, αν είχαν διασφαλίσει ακόμα και μέσα στην κρίση με πρόγραμμα τα ταμεία τους χωρίς να στηρίζονται στην πολιτική κάλυψη κυβερνώντων που θα τους παρείχε παράνομες άδειες και παράνομες χρηματοδοτήσεις, τότε θα είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν μισθούς και δώρα χωρίς να καταφεύγουν στον... Μορμόλη που πάντα φταίει για τα χάλια τους.

Το χειρότερο δε είναι ότι αυτοί που υποστήριζαν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την σωστή και αξιοκρατική διακυβέρνηση της Ελλάδας είναι τόσο φανατισμένοι κατά της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνουν με όσα λένε  ότι τα αφεντικά τους επιβίωναν χάρη σε χαριστικές πολιτικές πρακτικές και αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις που εύκολα ανέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανέλαβε. Διότι αν το αφεντικό τους ρύθμισε έστω και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις στα δάνεια, αν δεν χρώσταγε και τους κλητήρες της επιχείρησης κι αν τα λογιστήρια και η άδειες ήταν καθαρές, τότε  κανένας έλεγχος και κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να τους αποσταθεροποίησει! 

Κανένας δεν χαίρεται που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Κανένας όμως δεν χαίρεται και με το να βλέπει "έγκυρους" δημοσιογράφους να σκίζουν μόλις το 2016 τα ρούχα τους για τους απολυμένους, για τα Νοσοκομεία, για τους αγρότες και και την κοινωνική αδικία που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα χειρότερα να επευφημούν το δίκιο του Σόιμπλε!  

Αντα Ψαρρά
http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: