Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

«Γεφύρι της Άρτας» θυμίζει πλέον η κατασκευή της περίφημης Ρόδας στο Σύνταγμα.

Συνεργεία της πολυεθνικής εταιρείας που κατακύρωσε το έργο άρχισαν να ξηλώνουν τις εγκαταστάσεις.

To altsantiri.gr επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Αθηναίων και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια.

Όπως μας τόνισε, «η εταιρεία υπέβαλλε πρόταση στο Δήμο για την  κατασκευή της Ρόδας εν όψει των εορτών, της οποίας η χρήση θα ήταν δωρεάν».


Στόχος της εταιρείας όπως εκτίμησε, ήταν «να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσει και επισήμως την εκμίσθωση του χώρου στα μέσα Ιανουαρίου».

Ωστόσο στα σχέδια ασφάλειας  που εκπόνησε η εταιρεία και υπέβαλλε ως όφειλε σε Διεθνή Οργανισμό υπήρχαν κενά ασφαλείας και τεχνικές ασάφειες γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους του Δήμου να ζητήσουν τη μη λειτουργία της Ρόδας.

Ο Δήμος Αθηναίων όπως μας τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος,  «δεν πρόκειται να κάνει έκπτωση σε θέματα ασφάλειας».

Η πολυεθνική εταιρεία άρχισε να ξηλώνει την κατασκευή ωστόσο γνωστοποίησε στο Δήμο ότι προτίθεται να επανασχεδιάσει άμεσα το έργο με βάση όλους τους κανόνες ασφάλειας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα στην εκ νέου  κατασκευή της Ρόδας στο Σύνταγμα.

«Επιτρέψαμε τη χρήση δημοσίου χώρου έχοντας στο μυαλό μας τη συγκυρία και με γνώμονα το κοινωνικό πρόσημο», σημείωσαν στο altsantiri.gr οι υπεύθυνοι του Δήμου, τονίζοντας ότι η χρήση της θα ήταν την παρούσα χρονική περίοδο δωρεάν ενώ σε  άλλες χώρες απαιτείται η καταβολή περίπου 15 ευρώ κατ΄άτομο.

http://www.altsantiri.gr/ellada/oli-alithia-gia-tin-apomakrynsi-tis-rodas-tou-syntagmatos-ikones/

ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: