Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν νιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ χαρακτηρίζει «παράλογη» την απαίτηση για λήψη μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος.
Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, η κυβέρνηση «δυσκολεύει» το «σχέδιο» ορισμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας». Το «ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τον ελληνικό λαό», προσθέτει.

Ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίζεται αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά το 2018. «Θεωρώ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε καταφέρει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας για να φτάσουμε σε μια θετική απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει φυσικά τη λήψη μέτρων μετά το 2018», σημειώνει, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν βοηθά κανέναν η περαιτέρω καθυστέρηση και μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, με δεδομένη και την γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων». «Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία που υπέγραψε και το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι δανειστές της» συμπληρώνει.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει εκ νέου τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως «το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εκλογές». Υποστηρίζει ακόμη ότι τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης τεχνοκρατών «αφορούν και εξυπηρετούν μόνο εκείνους που τα διαδίδουν».
«Εκλογές θέλει μόνο η Ν.Δ., η οποία θεωρώντας λανθασμένα ότι θα τις κερδίσει θέλει να προκαλέσει την διακοπή των διαπραγματεύσεων και να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντας το στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Πάντως, οφείλουν στην Ν.Δ. να καταλάβουν ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και αν δώσουν στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, δεν θα καταφέρουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση», αναφέρει.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, δηλώνει ότι «η εργασιακή απορρύθμιση που επήλθε με τις αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κατά την πενταετία 2010-2014 δε μπορεί να συνεχιστεί». Υπογραμμίζει παράλληλα ότι και «το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να συνεχίσει να τελεί σε κατάσταση εξαίρεσης ως προς το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
«Το θέμα εδώ, όμως, είναι και τι λέει η Ν.Δ.. Επιμένει στη θέση που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς;», διερωτάται.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ  http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
25-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: