Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη.

Στα λευκά ντύθηκαν Βοιωτία και Ήπειρος, χιόνισε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα.

Χιόνια πέφτουν και σε όλο το βόρειο Αιγαίο. Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά, ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. 

Χιόνια και στη Χίο, όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, όπως και στα ορεινά της Σάμου. 


Λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο, με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών ανά την περιφέρεια.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, εκτός από το πυκνό χιόνι και τον παγετό, αναμένονται βοριάδες που θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει ως και 6 βαθμούς υπό το μηδέν. 

Ο χιονιάς θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με σταδιακή βελτίωση απο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πού υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους ανά τη χώρα

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κατάσταση το πρωί της Πέμπτης στο οδικό δίκτυο έχει ως εξής:

Διακοπή κυκλοφορίας:

Αχαϊα: Διαδημοτική οδός Τ.Κ. Περιστέρας-Χ/Κ Καλαβρύτων.
Χανιά: Ε.Ο. Χανίων-Ομαλού, θέση «Λάκκοι» και Ε.Ο. Βρύσες Αποκορώνου-Σφακιά, θέση «οροπέδιο Ασκύφου». 
Εύβοια: Ε.Ο Λεπούρων Καρύστου από το 40ο (Κάψαλα) έως το 63ο  (Καλύβια) χλμ.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:


Ημαθία: Επ. Ο Βέροιας-Σελίου, από 22ο έως 26ο χλμ (Χ/Κ Σελίου).
Πέλλα: Επ. Ο. Άρνισσας-Χ/Κ «Βόρρας», από 15ο χλμ και Επ. Ο. Κερασιάς-Χ/Κ «Βόρρας».
Φλώρινα: Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ, Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από 9ο έως 28ο χλμ και Επ. Ο. Αμύνταιο-Νυμφαίο, από 12ο έως 24ο χλμ.
Κοζάνη: Επ. Ο. Κοζάνης-Λάρισας, από 30ο έως 51ο χλμ.
Καστοριά: Επ. Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως το 28ο χλμ, Επ. Οδ. Καστοριάς-Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας) από το 26ο έως το 35ο χλμ, Επ. Οδ Καστοριάς Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) από το 35ο έως το 48ο χλμ.
Καρδίτσα: Επ. Ο. Καρδίτσας-Άρτας από 30ο έως 52ο χλμ θέση «Τύμπανος», Επ. Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας από 3ο έως 25ο χλμ θέση «Άγιος Ανδρέας», Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 3ο έως 13ο χλμ θέση «Άγιος Νικόλαος», Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ θέση «Ζαχαράκη», Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου) από 16ο χλμ, Επ. Ο. Καρδίτσας-Μητρόπολης-Μεσενικόλα-Ιεράς Μονής Κορώνης από 16ο χλμ.
Λάρισα: Επ. Ο. Ελάφου-Σκλήθρου-Άρτας από 7ο χλμ, Επ. Ο. Αγιάς-Μελιβοίας, Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας από 41ο-54ο χλμ.
Τρίκαλα: Επ. Ο. Πύλης-Μεσοχώρας από το 22ο χλμ (Ισιώματα) έως το 55ο χλμ (Μεσοχώρα), Επ. Ο. Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου από το 30ο χλμ έως το 48ο χλμ.
Μαγνησία: Επ. Ο. Βόλου-Τσαγκαράδας (Άνω κλάδος) από το χωριό Κατηχώρι, από 13ο χλμ Ε.Ο. Βόλου στο Πήλιο.
Αχαϊα: Ε. Ο. Πούντας-Καλαβρύτων από 7ο  έως 16ο χλμ.
Κορινθία: Επ. Ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 18ο χλμ, Επ. Ο. Τρικάλων-Καρυάς από το 1ο χλμ, Επ. Ο. Δερβενίου-Γκούρας από το 16ο χλμ, Επ. Ο. Γκούρας-Κιάτου από το 9ο χλμ έως 16ο χλμ, Επ. Ο. Γκούρας-Δερβενίου από το 11ο χλμ έως 18ο χλμ, Επ. Ο. Γκούρας-Λυκουριάς από το 11ο χλμ έως 18ο χλμ.
Εύβοια: Ε.Ο. Λέπουρων-Καρύστου από το 1ο έως το 44ο χλμ, Ε.Ο. Χαλκίδας-Αιδηψού από το 35ο έως το 48ο  και από το 136ο  έως το 143ο χλμ, Ε.Ο. Γυμνό-Σέττας/Ερέτρια, Ε.Ο. Χαλκίδας Αιδηψού από το 16ο χλμ (διασταύρωση Καστέλλας) μέχρι τη 35ο χλμ (Νέος Παγώντας).
Βοιωτία: Επικρατεί χιονόπτωση. Στην Π.Α.Θ.Ε. η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ευρυτανία: Επ. Οδός Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας από 12ο έως 24ο χλμ, Επ. Οδός Καρπενησίου-Φουρνάς-Καρδίτσας από 12ο έως 48o χλμ, Επ. Οδός Καρπενησίου-Χ/Κ από 5ο έως 13ο χλμ, Επ. Οδός Καρπενησίου-Χιονοδρομικό Κέντρο (6ο έως 13ο χλμ), Επ. Οδός Καρπενησίου-Φιδάκια (8ο έως 33ο χλμ), Επ. Οδός Καρπενησίου-Στενώματα (3ο-35ο χλμ), Επ. Οδός Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, Π.Ε.Ο.  Καρπενησίου-Λαμίας (θέσεις Ράχες Τυμφρηστού και Τούνελ), Π.Ε.Ο. Καρπενησίου-Αγρινίου (θέση Μπαγασάκι).
Φθιώτιδα: Από το 52ο έως το 64,7 χλμ. Στην Π.Α.Θ.Ε. η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Λασίθι: Στην Περιφέρεια του δήμου Λασιθίου.   

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: