Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2016

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»

Σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» μέσω της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προχωρά το υπουργείο Εργασίας, το οποίο κατηγορεί την εταιρεία ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το ναυάγιο της υπερεντατικής προσπάθειας διάσωσης της όλο αυτό το διάστημα.

Το υπουργείο κατηγορεί επίσης την εταιρεία για επίδειξη αναλγησίας απέναντι στους εργαζομένους της, οι οποίοι παραμένουν «στην ανέχεια» απλήρωτοι τόσους μήνες.

Γι' αυτούς τους λόγους το υπουργείο, εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά προς την εταιρεία, δρομολογεί άμεσα και τα παρακάτω:


α. Τη διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πως βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρίας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «Καρυπίδης» για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης».

β. Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του ΣΕΠΕ για τη μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων εργοδοτών.

γ. Την επίσπευση των ενεργειών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017 για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα.

δ. Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, σε σχέση με τις απαιτήσεις της εταιρείας διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τους «ψευδείς» ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές.

Τέλος, το υπουργείο παραπέμπει στο πρακτικό συμφιλίωσης από τη σύσκεψη της 21ης Δεκεμβρίου, για του λόγου το αληθές, σημειώνοντας ότι με τη στάση του αποδεικνύει ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα γίνει ανεκτή.  EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: